-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijoje kalėti nuteistas Sočio aktyvistas paskelbė bado streiką

Iškilus Rusijos aktyvistas, kuris buvo nuteistas kalėti po protesto dėl Sočio žiemos olimpiados projektų poveikio aplinkai, paskelbė bado streiką, pirmadienį nurodė jo organizacija.
Rusijos aplinkosaugos aktyvistas Jevgenijus Vitiška
Rusijos aplinkosaugos aktyvistas Jevgenijus Vitiška / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Praeitą savaitę aktyvistui Jevgenijui Vitiškai už vienos tvoros apgadinimą buvo skirta treji metai laisvės atėmimo, o tą nuosprendį daugelis žmogaus teisių organizacijų pasmerkė kaip mėginimą nutildyti iškilų Sočio olimpinių žaidynių kritiką.

40-metis geologas atsisakė bet kokio maisto po to, kai buvo paskelbta nutartis jo byloje, sakoma žaliųjų judėjimo „Ekologinė vachta Šiaurės Kaukaze“ pranešime.

„Jevgenijus sakė paskelbęs bado streiką nuo vasario 12 dienos“, – nurodė aktyvistai.

J.Vitiška ir jo organizacija ne kartą skambino pavojaus varpais dėl didžiulių olimpinių kompleksų statybų daromos žalos anksčiau buvusiai menkai sutrikdytai miškų ir kalnų gamtai prie Juodosios jūros kurorto Sočio.

J.Vitiška ir jo organizacija ne kartą skambino pavojaus varpais dėl didžiulių olimpinių kompleksų statybų daromos žalos anksčiau buvusiai menkai sutrikdytai miškų ir kalnų gamtai prie Juodosios jūros kurorto Sočio.

2012 metų birželį J.Vitiškai ir kitam žymiam vietos aplinkosaugos aktyvistui Surenui Gazarianui buvo skirtos trejų metų lygtinės bausmės už tai, kad apgadino tvorą miške. Jų padaryta žala įvertinta 4 tūkst. JAV dolerių. Teismas aktyvistų veiksmus įvertino kaip chuliganizmą.

Žaliųjų judėjimas teigia, kad tvora buvo neteisėtai pastatyta valstybiniame miške aplink rezidenciją, priklausančią Krasnodaro krašto gubernatoriui Aleksandrui Tkačiovui.

Tuomet J.Vitiškai buvo skirta trejų metų lygtinė įkalinimo bausmė, o praeitą savaitę teismas paskelbė, jog aktyvistas pažeidė lygtinio paleidimo sąlygas ir turi likti pataisos kolonijoje.

Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) praeitą savaitgalį paskelbė, kad Rusijos institucijos jį informavo, jog J.Vitiškos įkalinimas „nesusijęs su žaidynėmis“.

Tačiau žmogaus teisių organizacija „Amnesty International“ paskelbė J.Vitišką sąžinės kaliniu ir pareiškė, kad jo areštas yra „naujausias epizodas prieš jį nukreiptoje Rusijos institucijų kampanijoje... siekiant nutildyti vieną iš balsingiausių ir labiausiai gerbiamų kritikos balsų prieš Sočio žaidynes“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius