-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijoje „netikėtai“ prasidėjo žiema: namai liko be šilumos, miestai – be kelių

Rusijoje vėl „netikėtai“ prasidėjo žiema. Kai kur paskelbta ekstremali padėtis, tūkstančiai žmonių liko be elektros ir šilumos, o keliai kai kuriuose miestuose visiškai nepravažiuojami.
Kelininkai valo sniegą.
Kelininkai valo sniegą. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tai, kad žiema prasideda Rusijoje netikėtai, o miestai ir ištisi regionai kartais visiškai nepasiruošę žiemai, jau tapo pajuokos objektu. Internete populiarėja linksma katastrofų filmo parodija, kurioje rodoma, kaip valdžia visiškai negalvoja apie tai, kad žiema apskritai egzistuoja.

Bet realybė ne tokia linksma. Naujienos iš Rusijos apie kataklizmus primena tikrą katastrofą. Dalis Tverės srities liko be elektros, transportas paralyžiuotas, keliai visiškai užpustyti sniegu. Paskelbta ekstremali padėtis.

Beveik tokia pati situacija Vladimire, Smolenske, Lipecke.

Sankt Peterburge taip sninga, kad miesto valdžia bijo pastatų stogų griuvimų. Uljanovske dėl prastų oro sąlygų avarijoje žuvo srities vicegubernatorius Nikolajus Doroninas.

Vaizdo medžiaga iš Rusijos miestų bei parodija apie tai, kaip Rusijoje „netikėtai“ prasidėjo žiema, žiūrėkite portalo 15min.lt rusiškoje versijoje.

Plačiau apie orus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius