Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rusijoje opozicijai neleista mitinguoti, nes guminį ančiuką esą išrado CŽV

Vieno ryškiausių Rusijos opozicionierių Aleksejaus Navalno komanda, kuri yra padavusi į teismą Iževsko miesto valdžią dėl draudimo surengti mitingą, iš gynybos išgirdo neįtikėtiną argumentą: kad geltonas guminis ančiukas, kuris A.Navalno rėmėjams yra premjero Dmitrijaus Medvedevo korumpuotumo simbolis, yra tarptautinio protesto judėjimo ženklas, rašo „Meduza“.
Geltonas guminis ančiukas Rusijoje tapo korupcijos vyriausybėje simboliu
Geltonas guminis ančiukas Rusijoje tapo korupcijos vyriausybėje simboliu / „Scanpix“/AP nuotr.

A.Navalno, kuris oficialiai negali, bet vis dar tikisi dalyvauti kitų metų prezidento rinkimuose ir vykdo jų kampaniją, atstovai, kreipdamiesi į teismą, pareiškė, kad Iževsko valdžia negalėjo neišduoti leidimo surengti mieste demonstraciją.

Atsakydami miesto pareigūnai teismui įteikė Oksanos Sazonovos „tyrimą“, kuris šių metų kovą buvo paskelbtas portale „Novostnoi front“.

Darbo pavadinimas: „Neoriginalus opozicijos „išradimas“: ką reiškia geltonas guminis ančiukas protestuose Rusijoje ir kitur?“

Viena šio „tyrimo“ dalių pavadinta dar įspūdingiau: „Žąsinių paukščių vaidmuo pasauliniame globalizme“.

O.Sazonova aiškina, kad geltonas guminis ančiukas anksčiau buvo tapęs masinių demonstracijų Serbijoje ir Brazilijoje simboliu. Ji taip pat teigia, kad ančiuko nuotrauką 2013 metais ėmė skleisti internautai Kinijoje.

Šis memas yra garsios nuotraukos „Tank Man“ iš Tiananmenio aikštės Pekine 1989 metais, kur nežinomas protestuotojas atsistoja prieš tankų koloną. Parodijoje tankai paversti guminiais ančiukais.

Anot O.Sazonovos, geltonas guminis ančiukas yra „revoliucijos ir neteisėto valdžios nuvertino simbolis“, o jį esą sukūrė „Vakarų žvalgybos centrai“.

Pačioje Rusijoje guminio ančiuko istorija iš tiesų yra ne tokia fantastiška. A.Navalno fondas pernai paskelbė, kad šalies premjeras D.Medvedevas dažnai lankosi prabangioje vasaros rezidencijoje, kurioje įrengtas ir specialus pastatas antims, plaukiojančioms tvenkinyje.

VIDEO: Он вам не Димон

Netrukus guminiai ančiukai – o jie dažniausiai vaizduojami geltoni – A.Navalno rėmėjams tapo korupcijos Rusijos vyriausybėje simboliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius