Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 02 /15:35

Rusijoje patvirtinta, kad į ežerą nukritus sraigtasparniui žuvo 12 žmonių, tarp jų – aukšto rango pareigūnai

Rusijos narai sekmadienį ištraukė 12 lavonų iš sraigtasparnio, kuriuo skrido 17 žmonių ir kuris nukrito į ežerą atokioje tundroje šalies šiaurės vakaruose, dar trys laikomi dingusiais, sakė nacionalinių krizių valdymo centro vadovas Viktoras Jacucenka.
Sraigtasparnis Mi-8
Sraigtasparnis Mi-8 / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tarp sraigtasparnio Mi-8, kuris šeštadienį vakare nukrito į Munozero ežerą Kolos pusiasalyje, keleivių buvo regiono valdžios aukščiausio rango pareigūnai ir verslininkai. Žvejai rado du gyvus žmones sulaužytomis kojomis.

Abiejų išgyvenusiųjų būklė ligoninėje yra „patenkinama“. Jie buvo rasti pludūriuojančiuose krėsluose vis dar prisisegę, nurodė V.Jacucenka.

Sraigtasparniu skrido vietos valdžios pareigūnai, tarp jų – gubernatoriaus pavaduotojas, ir mineralinių trąšų komponentus gaminančios kompanijos „Apatit“ vadovas ir jo pavaduotojas

Pasak Murmansko regiono pareigūnų, sraigtasparniu skrido vietos valdžios pareigūnai, tarp jų – gubernatoriaus pavaduotojas, ir mineralinių trąšų komponentus gaminančios kompanijos „Apatit“ vadovas ir jo pavaduotojas.

„Įvyko siaubinga tragedija“, – pareiškime sakė kompanijos „FosAgro“, kuri yra tarp pagrindinių fosfatų trąšų gamintojų pasaulyje ir kuri kontroliuoja „Apatit“, generalinis direktorius Andrejus Gurjevas.

Murmansko regiono gubernatoriaus pareigas einanti Marina Kovtun katastrofos aukas pavadino „aukščiausio lygio profesionalais“.

Iš 12 žuvusiųjų dešimties tapatybė nustatyta. Tarp sudužusio sraigtasparnio keleivių buvo regiono gubernatoriaus pavaduotojas Sergejus Skomorochovas, regiono gamtinių išteklių ir ekologijos ministras ir kiti pareigūnai, nurodė „FosAgro“.

Iš pradžių buvo pranešta, kad tame sraigtasparnyje buvo 18 žmonių, bet vėliau paaiškėjo, kad vienas įgulos narys neįlipo į orlaivį.

„Atnaujintais duomenimis vienas įgulos narys, technikas ..., neskrido“, – sakė vienas pareigūnas naujienų agentūrai ITAR-TASS.

Tyrėjai kaip tikėtinas avarijos priežastis nurodo galimą sraigtasparnio gedimą ir prastą orą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius