Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 19 /17:25

Rusijoje peiliu ginkluotas užpuolikas sužeidė septynis žmones, atsakomybę prisiėmė „Islamo valstybė“

Rusijos Vakarų Sibiro mieste Surgute peiliu ginkluotas vyras gatvėje sužeidė septynis žmones, kol buvo nušautas policijos, šeštadienį pranešė tyrėjai. Vėliau ekstremistų propagandos agentūra „Amaq“ paskelbė, kad grupuotė „Islamo valstybė“ prisiima atsakomybę už išpuolį.
Rusijoje peiliu ginkluotas užpuolikas sužeidė septynis žmones
Rusijoje peiliu ginkluotas užpuolikas sužeidė septynis žmones / „Scanpix“/AP nuotr.

„Rugpjūčio 19 dieną apie 11.20 val. (vietos, 6.20 val. Lietuvos laiku) Surguto mieste peiliu ginkluotas nežinomas vyras judėjo miesto centrinėmis gatvėmis, puldinėjo praeivius ir septyniems piliečiams padarė durtinių žaizdų“, – sakoma Rusijos tyrimų komiteto pranešime.

Policija nurodė, kad į įvykio vietą atvykę pareigūnai pirmiausiai paleido įspėjamuosius šūvius, kad sustabdytų megztą kaukę užsidėjusį įtariamąjį, bet šiam nepaklusus galiausiai vyrą nušovė.

„Visi nukentėjusieji buvo hospitalizuoti dėl įvairaus sunkumo sužalojimų“, – pridūrė pareigūnai.

Tyrimų komitetas nurodė, kad į įvykio vietą greitai atvykusi policija užpuoliką „likvidavo“.

Policija nurodė, kad į įvykio vietą atvykę pareigūnai pirmiausiai paleido įspėjamuosius šūvius, kad sustabdytų megztą kaukę užsidėjusį įtariamąjį, bet šiam nepaklusus galiausiai vyrą nušovė.

Rusijos televizijos „Ren TV“ paskyroje portale „YouTube“ paskelbtame vaizdo įraše matomas ant šaligatvio gulintis juodai apsirengęs vyras ir jo nugarą keliu prispaudęs policininkas.

Pareigūnai pradėjo tyrimą dėl pasikėsinimo nužudyti.

Lenta.ru pranešė, kad užpuoliko tapatybė nustatyta. Tai 1994 metais gimęs vietos gyventojas Bobičelas Abdurachmanovas, atvykęs į Surgutą gyventi iš Viduriniosios Azijos.

Vietos teisėsaugos institucijų atstovų teigimu, vyras turėjo psichikos problemų, aplinkiniai yra pastebėję jo keistų poelgių, tačiau į psichikos ligonių įskaitą jis nebuvo įtrauktas.

Policija tvirtina kol kas nevertinanti išpuolio kaip teroro akto.

Sveikatos apsaugos ministerijos Chantų Mansių autonominės apygardos padalinio vadovo pavaduotoja Vladislava Nigmatulina nurodė, kad dviejų sužeistųjų būklė sunki, o dar penki patyrė vidutinio sunkumo sužalojimų.

„Peiliu ginkluotas operacijos Surguto mieste Rusijoje vykdytojas yra „Islamo valstybės“ karys“, – sakoma „Amaq“ pranešime.

Anksčiau ši grupuotė taip pat prisiėmė atsakomybę už ketvirtadienį ir penktadienį Ispanijoje įvykdytas teroro atakas. Ten dviejuose miestuose užpuolikai nukreipė automobilius į pėsčiuosius ir užmušė iš viso 14 žmonių, o dar per 100 sužeidė.

Kita vertus, Rusijos pareigūnai sakė manantys, jog išpuolis Surgute yra ne teroro ataka, o veikiau sutrikusios psichikos asmens išpuolis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius