Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijoje per antiteroristinę operaciją nušauti du kazachai

Kazachstanas šeštadienį patvirtino, kad per antiteroristinę operaciją Rusijoje, kuria, Maskvos teigimu, buvo užkirstas kelias išpuoliui prieš sinagogą Rusijos sostinėje, žuvo du jo piliečiai.
IMAGO / IMAGO/SNA
IMAGO / IMAGO/SNA

Rusijos saugumo tarnyba FSB ketvirtadienį patvirtino, kad Kalugos apylinkėse į pietvakarius nuo Maskvos buvo įvykdyta operacija prieš įtariamą kovotojų grupuotės „Islamo valstybė“ (IS) padalinį.

Rusijos žiniasklaida skelbė, kad per šią operaciją buvo nušauti du kazachų kilmės įtariamieji, atvykę į Rusiją vasario mėnesį.

„Šių dviejų asmenų Kazachstano pilietybė ir atvykimas į Rusiją yra patvirtinti“, – sakoma šeštadienį išplatintame Kazachstano nacionalinio saugumo komiteto (KNB) pareiškime.

KNB nurodė, kad buvusios sovietinės respublikos institucijos pradėjo tyrimą, „glaudžiai“ bendradarbiaudamos su FSB.

FSB ketvirtadienį pareiškė nutraukusi „Chorasano Islamo valstybės“ (IS-K) – daugiausia Afganistane veikiančios IS atšakos – kuopelės veiklą.

JAV ambasada Maskvoje JAV piliečiams ketvirtadienį patarė 48 valandas vengti didelių susibūrimų Rusijos sostinėje, įspėjusi, kad, iki Rusijos prezidento rinkimų likus vos kelioms dienoms, „ekstremistai artimiausiu metu planuoja atakuoti didelius susibūrimus Maskvoje, tarp jų ir koncertus“.

Praėjusį sekmadienį Rusijos valdžios institucijos paskelbė, kad Kaukazo Ingušijos respublikoje nukovė šešis įtariamus IS kovotojus.

IS įtaka Rusijoje yra ribota, nepaisant kelių pastaraisiais metais įvykdytų išpuolių, visų pirma Šiaurės Kaukazo respublikose, kuriose gyventojų daugumą sudaro musulmonai: Čečėnijoje, Ingušijoje ir Dagestane.

Oficialiais duomenimis, IS pusėje yra kovoję beveik 4 500 rusų, daugiausia iš Šiaurės Kaukazo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius