Tiesiogiai

Kandidatų spaudos konferencijos po pirmo Prezidento rinkimų turoKandidatų spaudos konferencijos po pirmo Prezidento rinkimų turo

Rusijoje ritasi areštų banga: „Jis niekur nepaspruks“

Pas sergantį fiziką Dmitrijų Kolkerį jie atėjo į reanimacijos palatą. Pas Ivaną Fedotovą, ledo ritulio žvaigždę, jie atėjo, kai jis buvo beišvykstąs namo iš treniruotės, lydimas filmavimo komandos, o Vladimirą Mau, valstybinio universiteto rektorių, sulaikė tą pačią savaitę, kai jis buvo perrinktas į „Gazprom“ valdybą.
Kremlius
Kremlius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šių didelio atgarsio sulaukusių areštų siunčiama žinutė aiški: Vladimiro Putino Rusijoje dabar baudžiamas beveik bet kas.

Pastarosiomis dienomis visoje šalyje nusiritusi areštų banga parodė, kad Kremlius ketina dar griežčiau valdyti Rusijos visuomenę. Panašu, kad taip patvirtinamas V.Putino pareiškimas, ištransliuotas pirmosiomis karo Ukrainoje savaitėmis, kad Rusijai reikia apsivalyti nuo provakarietiškų „padugnių ir išdavikų“.

Tai, kas vyksta, neabejotinai baugina rusus.

„Kiekvieną dieną atrodo, kad ji gali būti paskutinė“, – sakė 71 metų Leonidas Gozmanas – komentatorius, kuris ir toliau pasisako prieš V.Putiną ir karą – duodamas interviu telefonu iš Maskvos, pripažindamas bijąs, kad taip pat gali būti suimtas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius