-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijoje sudarytas įtariamojo traukinio „Nevskij ekspress“ sprogdinimu fotorobotas

Rusijos vidaus reikalų ministerijos vadovas Rašidas Nurgalijevas pareiškė, kad įtariamojo traukinio „Nevskij ekspress“ susprogdinimu fotorobotas jau išsiuntinėtas į teisėsaugos institucijų teritorinius padalinius, pranešama Britanijos visuomeninio transliuotojo BBC naujienų svetainėje.
Traukinio Maskva – Peterburgas avarija
Traukinio Maskva – Peterburgas avarija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Rusija

„Tyrėjai turi duomenų, patvirtinančių, kad keli žmonės yra susiję su Nevskij ekspress katastrofa“, – sakė R.Nurgalijevas.

Kalbėdamas apie vieną įtariamųjų VRM vadovas pranešė, kad „jam apie 40 metų, jis tvirto kūno sudėjimo, rausvaplaukis“. Tačiau tai informacija, kurią reikia patvirtinti“, – pridūrė ministras.

Kaip praneša „RIA–Novosti“, remdamasi šaltiniais teisėsaugos institucijose, Naugardo srities milicija ieško dėl "Nevskij ekspress" tragedijos vyro ir moters, kurie važinėja sidabrinės spalvos „Žiguliais.“

„Ieškoma maždaug 30 metų vyro ir moters, vilkinčios šviesia striuke, kurie gali važinėti sidabrinės spalvos automobiliu VAZ–2109“, – sakė agentūros pašnekovas.
Drauge šaltinis pažymėjo, jog šių žmonių ieškoma ne tik kaip įtariamųjų, bet ir kaip liudytojų, „turinčių informacijos byloje.“

„Ria–Novosti“ pašnekovas dar priminė, kad taip pat paskelbta buvusio Rusijos kario Pavelo Kosolapovo ir kovotojų vado Doku Umarovo paieška. Jie kaltinami organizavę ankstesnį „Nevskij ekspress“ sprogimą 2007 metų rugpjūčio 13 dieną.

„Jų ieškoma, bet informacijos, ar jie ieškomi pagal įtarimą sąsajomis su lapkričio 27 dienos teroro aktu, kol kas nėra“, – sakė šaltinis.

Naujausiais duomenimis, per traukinio „Nevskij ekspress“, kuris važiavo iš Maskvos į Sankt Peterburgą, katastrofą lapkričio 27 dieną žuvo 26 žmonės, į ligonines paguldyti 89, o laikomi dingusiais be žinios keturi žmonės,

Anksčiau Sveikatos apsaugos ir socialinės plėtotės ministrė Tatjana Golikova pažymėjo, kad dalis dingusiųjų galėjo išeiti iš įvykio vietos ir išvykti namo.

Remiantis pagrindine teisėsaugos institucijų versija, tragedijos priežastis buvo piktadarių įvykdytas sprogimas.

Tyrimų komiteto prie Rusijos prokuratūros oficialusis atstovas Vladimiras Markinas lapkričio 28 dieną sakė, kad „Nevskij ekspress“ katastrofos vietoje rasta sprogdinimo įtaiso dalių.
Kaip pranešė pirmadienį šaltinis Rusijos teisėsaugos institucijose, traukiniui „Nevskij ekspress“ susprogdinti buvo naudojamas kombinuotas užtaisas, kurio sudėtyje buvo plastito.

Kaip pranešė laikraštis „Kommersant“, tyrimas parodė, kad sprogiosios medžiagos sudėtyje buvo, pirminiais duomenimis, plastito, trotilo ir amonio salietra (būtent salietra sukėlė žybsnį, apie kurį po to kalbėjo traukinio keleiviai). Visa tai buvo sudėta į polietileno paketą ir užkasta po dešiniuoju pagal traukinio eismą geležinkelio bėgiu. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius