Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijoje sukilo ūkininkai: traktoriais bando pasiekti Maskvą

Keli šimtai protestuojančių ūkininkų iš pietinės Rusijos dalies pirmadienį traktorių vilkstine pajudėjo link Maskvos. Jie piktinasi vietos valdžios korupcijos lygiu ir reikalauja skubiai spręsti problemas, rašo „The Moscow Times“.
Ūkininkų protestas Rusijoje
Ūkininkų protestas Rusijoje / „Twitter“ nuotr.

Vienas iš protestuojančių ūkininkų – Olegas Petrovas – teigė, kad vien per pirmąją parą vilkstinė policijos pareigūnų ir specialiųjų tarnybų agentų buvo sustabdyta 17 kartų.

„Nebežinome, ką daryti. Norime vykti į Maskvą, bet policijos ir specialiųjų pajėgų pareigūnų tiek, kad baisu“, – sakė O.Petrovas.

VIDEO: Rusijoje korupcija nepatenkinti ūkininkai teisybės ieškoti į Maskvą važiuoja traktoriais

Kitas protesto organizatorius Aleksejus Volčenko žurnalistams pranešė, kad protestuotojai buvo sustabdyti iškart už Rostovo prie Dono. Policija blokavo kelią ir trukdė jiems judėti į priekį.

„Tiesą sakant, mes dabar tapome įkaitais“, – apie situaciją Rostove pasakojo A.Volčenko, primindamas, kad jie turi kelių inspekcijos leidimą rengti tokį žygį. Iš viso vilkstinėje yra apie 20 traktorių, o protestą organizuoja 200 žmonių.

Ūkininkai, kelionę pradėję Krasnodaro regione, piktinasi, kad valstybė negina jų neteisėto žemės užgrobimo atvejais.

Tokį protestą A.Volčenko organizavo dar kovo mėnesį, tačiau tuo metu įsikišo Vladimirui Putinui lojalus politinis judėjimas „Visų rusų liaudies frontas“, kuris žadėjo išspręsti šią problemą ir sutarti su pačiu Rusijos prezidentu.

„Jie žadėjo pasirūpinti mūsų problemomis, bet neišsprendė nieko“, – piktinosi A.Volčenko.

Jie žadėjo pasirūpinti mūsų problemomis, bet neišsprendė nieko, – piktinosi A.Volčenko.

Šis protestas – viena iš retų viešo nepasitenkinimo valdžios veiksmais išraiškų Rusijoje. Praėjusiais metais panašų protestą rengė vilkikų vairuotojai, kurie blokavo kelius, piktindamiesi naujais mokesčiais, žlugdančiais jų verslą.

Traktorių vilkstinės kelionė iki Maskvos turėtų trukti apie savaitę. Protestuotojai nori susitikti su Valstybės Dūmos nariais ir jiems asmeniškai išreikšti nepasitenkinimą vietos valdžios savivale.

„Jų tikslas yra vietines problemas pakelti į nacionalinį lygį“, – teigė Maskvos aukštesniosios ekonomikos mokyklos politikos analitikas Aleksejus Titkovas. „Prezidentas ir vyriausybė neveikia, kai jų kažkas griežtai reikalauja“, – pridūrė analitikas, skeptiškai vertindamas ūkininkų galimybę būti išgirstiems.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius