Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijoje sulaikyti gėjų teisių aktyvistai tikisi Hillary Clinton užtarimo

Maskvoje sulaikytas žinomas homoseksualų teisių aktyvistas amerikietis Danas Choi išsiuntė kreipimąsi į JAV valstybės sekretorę Hillary Clinton. Jis prašo pasmerkti Rusijos veiksmus prieš netradicinės seksualinės orientacijos atstovus.
Homoseksualai Maskvoje
Homoseksualai Maskvoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rusijos teisėsaugininkai šeštadienį Maskvos centre sulaikė 18 lytinių mažumų atstovų, kurie mėgino surenti nesankcionuotą akciją Maniežo aikštėje.

„Raginu jus pasmerkti gėdingą Rusijos pareigūnų elgesį per gėjų akciją, įvykusią gegužės 28 dieną. Europos Žmogaus Teisių Teismas yra paskelbęs sprendimą, kad Rusija neteisėtai neleido rengti gėjų parado. Dėl Rusijos valdžios nurodymo išvaikyti akcijos dalyvius nukentėjo JAV piliečiai ir žmogaus teisių gynėjai iš viso pasaulio“, – rašoma kreipimosi tekste.

Jį pasirašė daugiau kaip 3,2 tūkst. žmonių.

„Jūs esate mūsų bendruomenės draugė, mums labai reikia jūsų pagalbos. Raginame jus viešai išreikšti savo paramą netradicinės seksualinės orientacijos žmonėms Rusijoje ir visame pasaulyje“, – teigiama tekste.

Vienas akcijos dalyvių – gėjų teisių aktyvistas iš Prancūzijos Louis-George Tinas pareiškė, kad Maskvoje buvo sumuštas vietinių neonacių. Per homoseksualų akciją nukentėjo ir leidinio „Novaja gazeta“ žurnalistė, ji gydoma ligoninėje.

Pranešama, kad per homoseksualų nesankcionuotą akciją iš viso buvo buvo sulaikyta 30 žmonių. Maskvos teisėsaugininkų atstovai teigė sulaikę tiek homoseksualų aktyvistus, tiek aršiai nusiteikusios nacionalistus.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius