Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijoje suvartojama daugiausia heroino pasaulyje

Surinkti duomenys rodo, kad Rusijoje gyvena 140 mln. žmonių, 2,5 mln. iš jų yra narkomanai.
Rusijoje yra 2,5 mln. narkomanų.
Rusijoje yra 2,5 mln. narkomanų. / Photos.com

Prieš narkotikus Rusijoje kovojančios tarnybos viršininkas Victoras Ivanovas sakė, kad 70 proc. sulaikomų heroino siuntų yra iš Afganistano. Taip jis kalbėjo artėjant Jungtinių Tautų (JT) komisijos prieš narkotines medžiagas susitikimui Vienoje. Viršininkas pakvietė JT skirti daugiau dėmesio kovai su šia problema.

V.Ivanovas, buvęs KGB pareigūnas ir Kremliaus valdininkas, nuogąstavo, kad narkotikų potvynis iš Afganistano yra grėsmė Rusijos nacionaliniam saugumui.

Jis nupiešė niūrų paveikslą, pranešė BBC korespondentas Maskvoje Jamesas Rodgersas. V.Ivanovo teigimu, narkotikai yra iš dalies kalti dėl augančio nusikaltimų skaičiaus ir populiacijos mažėjimo.

„Pastaraisiais metais Rusijoje paplito ne tik opiatai iš Afganistano. Šalis taip pat tapo absoliučia pasaulio lydere kalbant apie narkotikų prekybą ir heroino suvartojimą“, – pranešė pareigūnas.

Rusijos sveikatos ministro teigimu, šalyje gyvena 140 mln. žmonių. 2,5 mln. iš jų yra narkomanai. Dauguma jų yra nuo 18 iki 39 metų amžiaus.

Per du pirmuosius šių metų mėnesius Rusijoje buvo sulaikyta 400 kg heroino. Tai – 70 proc. daugiau nei per tą patį 2008-ųjų laikotarpį.

V.Ivanovo teigimu, tarptautinė bendruomenė turėtų imtis atitinkamų veiksmų prieš narkotikų iš Afganistano plitimą. Apyktiksliais duomenimis, šioje šalyje pagaminama 93 proc. visame pasaulyje platinamo heroino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius