Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijoje ukrainiečiui, esą kursčiusiam surengti ataką, skirta šešeri metai kalėjimo

Rusijos teismas penktadienį skyrė ukrainiečiui Pavlo Hrybui šešerių metų laisvės atėmimo bausmę už tai, kad esą kurstė vieną moksleivę iš Sočio surengti teroro aktą per išleistuvių šventę.
Pavlo Grybas
Pavlo Grybas / „Facebook“ nuotr.

Jo advokatė Marina Dubrovina žurnalistams savo ruožtu pareiškė, kad teismo sprendimas bus skundžiamas.

„Teismas rėmėsi įrodymais, gautais sulaužius įstatymus. Nuosprendį skųsime“, – nurodė advokatė.

Be to, M.Dubrovina informavo, kad P.Hrybas paskelbė bado streiką.

P.Hrybas nepatenkintas „tuo, kad jam neteikiama pagalba ir pas jį neįleidžia gydytojų iš Ukrainos. Jis oficialiai pareiškė, kad skelbia bado streiką. Kol kas jis tik gers, nes tai yra būtina“, pabrėžė advokatė.

19-metis P. Hrybas buvo sulaikytas 2017 metų rugpjūtį, kai lankėsi Baltarusijoje. Vėliau paaiškėjo, kad jaunuolis laikomas tardymo izoliatoriuje Rusijos Krasnodaro mieste.

Pasak pareigūnų, P.Hrybas, būdamas Ukrainoje 2017 metų pavasarį internete susirašinėjo su viena rusų moksleive iš Sočio. Vaikinas esą bandė įtikinti merginą detonuoti savadarbį sprogstamąjį įrenginį per išleistuves, turėjusias vykti vėliau tais metais. Byloje tvirtinama, kad P.Hrybas rekomendavo draugei po šios atakos išvykti iš Rusijos.

P.Hrybas visus kaltinimus neigė.

Ukrainos užsienio reikalų ministerija išreiškė protestą dėl nuosprendžio jaunuoliui.

Penktadienį paskelbtame ministerijos pareiškime minėtas teismo sprendimas pavadintas „neteisėtu“, o kaltinimai P.Hrybui – „sufabrikuotais“.

„Reikalaujame nedelsiant atšaukti neteisėtą nuosprendį Pavlo Hrybo byloje, užtikrinti nuolatinę medicinos priežiūrą, jį paleisti į laisvę ir (leisti) nekliudomai sugrįžti į Ukrainą“, – sakoma URM pranešime.

„Manome, kad šiuo teismo sprendimu Rusijos pusė šiurkščiai pažeidžia žmogaus teises, konkrečiai – teisę į teisingą teismą ir gyvybę. Dėl sunkios ligos ir sunkios būklės P.Hrybas gali neatlaikyti perkėlimo (į kalėjimą) ir nehumaniškų Rusijos pataisos sistemos sąlygų. P.Hrybui reikia nuolatinės profesionalių medikų priežiūros“, – teigiama jame.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius