Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijoje už šnipinėjimą kalėti nuteistas mokslininkas Igoris Sutiaginas atvyko į Vieną

Igoris Sutiaginas ketvirtadienį atvyko į Vieną, agentūrai sakė teisių gynėjas, Visuomeninės mokslininkų gynimo draugijos atsakingasis sekretorius Ernstas Čiornyj.
Igoris Sutiaginas
Igoris Sutiaginas / „Scanpix“ nuotr.

„Žinau tiktai tiek, kad Sutiaginas atvyko į Vieną“, – sakė E.Čiornyj.

„Man pranešė, kad toliau jis vyks į Londoną. Vienoje jį pasitiko britų karininkas“, – sakė teisių gynėjas.

Tuo tarpu I.Sutiagino šeima šios informacijos nėra gavusi. „Niekas nieko nepatvirtino, su mumis nesusisiekė“, – agentūrai „Interfax“ sakė mokslininko brolis Dmitrijus Sutiaginas.

Mokslininko advokatė Ana Stavickaja agentūrai sakė: „Tėvui pasakė, kad jį matė Vienoje“.

I.Sutiaginas Rusijoje buvo nuteistas už tėvynės išdavimą pagal kaltinimą perdavus užsienio slaptosioms tarnyboms slaptus duomenis apie Rusijos gynybos sistemą ir ginkluotę. Advokatė A.Stavickaja sakė, kad I.Sutiaginas ir kiti asmenys bus iškeisti į sulaikytus JAV Rusijos piliečius, kurie kaltinami šnipinėjimu.

Tačiau agentūra kol kas negali patvirtinti ar paneigti šios informacijos apie I.Sutiagino atvykimą į Vieną iš kitų šaltinių.

I.Sutiagino procesas prasidėjo 2003 metais. I.Sutiaginas dirbo JAV ir Kanados institute ir vadovavo užsienio politikos skyriaus kariniam techniniam ir kariniam ekonominiam sektoriui.

Prisiekusiųjų kolegija pripažino jį kaltu dėl valstybės išdavimo šnipinėjant, o Maskvos miesto teismas 2004 metų balandžio 7 dieną nuteisė kalėti 15 metų griežto režimo kolonijoje. Rusijos Aukščiausiasis Teismas atmetė 15 metų kalėti nuteisto mokslininko I. Sutiagino kasacinį skundą ir paliko galioti anksčiau paskelbtą nuosprendį.

I.Sutiaginas ir jo gynėjai ne kartą sakė, kad visą informaciją mokslininkas gavo iš atvirų šaltinių ir niekada neturėjo galimybės naudotis žiniomis, kurios yra valstybės paslaptis.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius