-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rusijoje veikiančios islamiškos sektos nariai beveik dešimtmetį gyveno neišeidami iš požeminio bunkerio

Rusijos pareigūnai viename Kazanės priemiestyje aptiko požeminį bunkerį, kuriame apie 70 vienos islamiškos sektos narių beveik dešimtmetį gyveno be šildymo ir nematydami saulės šviesos, pranešė vietos žiniasklaida.
Kazanė
Rusijoje veikiančios islamiškos sektos nariai beveik dešimtmetį gyveno neišeidami iš požeminio bunkerio. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Bunkeris Rusija

Tarp šios sektos narių buvo 20 vaikų, iš kurių jauniausiam tebuvo 18 mėnesių. Daugelis šių vaikų buvo gimę po žeme ir niekada nebuvo matę saulės šviesos, kol prokurorai surado šį bunkerį ir išsiuntė jame buvusius nepilnamečius pasitikrinti sveikatos.

Paaiškėjo, kad viena 17-metė laukiasi kūdikio.

Sovietų Sąjungoje iki jos subyrėjimo 1991 metais religija buvo persekiojama, o žlugus komunizmui suklestėjo įvairūs kultai ir sektos.

Kaip praneša valstybinė televizija „Vesti“, Kazanėje aptiktas bunkeris priklauso vadinamajai faizrahmanistų sektai, kurios 83 metų lyderis Faizrahmanas Satarovas pasiskelbė pranašu ir savo namą paskelbė nepriklausoma islamo valstybe.

Nurodoma, kad F.Satarovas praeito amžiaus 8-ame dešimtmetyje buvo vieno įtakingo sunitų dvasininko padėjėjas.

Jo sekėjai buvo skatinami skaityti sektos lyderio rankraščius, o daugumai narių nebūdavo leidžiama išeiti iš aštuonių aukštų požeminio bunkerio, kuris buvo iškastas po F.Satarovo namo pamatais, sakoma „Vesti“ pranešime.

Prokurorai pradėjo baudžiamąjį tyrimą dėl šios sektos veiklos ir pareiškė, kad šis judėjimas bus išardytas, jeigu jis tęs neteisėtą veiklą – pavyzdžiui, neleis savo nariams naudotis medicinos pagalba ir mokytis švietimo įstaigose.

Nei vienas sektos narys nebuvo suimtas, nors policija veikiausiai imsis tikrinti įtarimus, ar kai kurie vaikai nebuvo lytiškai išnaudojami. Teismas taip pat spręs, ar vaikams bus leista likti su savo tėvais.

Kazanė, esanti už 800 kilometrų į pietryčius nuo Maskvos, yra Tatarstano respublikos, kurioje dauguma gyventojų yra musulmonai, sostinė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius