Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijoje vykusius rinkimus Izraelis laiko visiškai sąžiningais, laisvais ir demokratiškais

Izraelio vicepremjeras, URM vadovas Avigdoras Libermanas pareiškė visiškai pritariąs izraeliečių, stebėjusių praėjusius Valstybės Dūmos rinkimus, nuomonei, kad šie rinkimai buvo sąžiningi, laisvi ir demokratiški.
Rinkimų akimirka
Rinkimų akimirka / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Izraelis Rusija

Rinkimų tema A.Libermanas pradėjo trečiadienį vykusį susitikimą su Rusijos ministru pirmininku Vladimiru Putinu.

„Leiskite man būti politiškai nekorektišku. Aš atskridau iš Vilniaus (kur vyko ESBO šalių URM vadovų susitikimas), čia ir keliaujant mane užvertė klausimais, kaip mes vertiname rinkimų į Valstybės Dūmą rezultatus. Noriu iš karto atsakyti į visus klausimus, kurie buvo užduoti ir kurių manęs dar nespėjo paklausti“, – sakė Izraelio ministras.

Pasak jo, Izraelyje „atidžiai stebėta tai, kas vyko Rusijoje“. „Be to, čia dirbo mūsų stebėtojai – nedidelė, tačiau labai patyrusi grupė, kurios nariai patys daug kartų buvo renkami ir vadovavo rinkimų štabams. Jie, žinoma, tiksliai žino, kaip skaičiuojami balsai“, – pasakojo A.Libermanas. 

Izraelio vicepremjeras sakė pats skambinęs stebėtojams ir domėjęsis rinkimų skaidrumu. „Jų atsakymas buvo vienareikšmis: rinkimai buvo sąžiningi, laisvi ir demokratiški. Tai mano nuomonė, nes aš pasitikiu savo stebėtojais“, – sakė jis.

A.Libermanas pažymėjo, kad jo susitikimas su Rusijos vyriausybės vadovu trims dienoms praėjus po šių rinkimų „pabrėžia tą svarbą, kurią Rusija teikia mūsų dvišaliam dialogui“.

Ministras konstatavo, kad „mums tai yra labai svarbus dialogas“, nors žiūrint į Artimuosius Rytus, nuomonės skiriasi. „Tačiau 20-metis mūsų dvišalių santykių balansas yra teigiamas“, – sakė A.Libermanas.   

Jis pabrėžė, kad Rusijos ir Izraelio ryšiai yra „nuoširdūs ir atviri“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius