Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos agresijos įrodymai: Donbase aptikta šiuolaikinė naujo tipo rusiška technika

Naujoje ESBO misijos ataskaitoje Nr. 269/2020, paskelbtoje 2020 m. lapkričio 11 d., pateikiama informacija apie poligone netoli Šimšinovkos gyvenvietės (27 km į pietvakarius nuo Luhansko) aptiktą nuotolinio išminavimo įrenginį UR-07 „Peresortirovka“, kuris buvo kartu su kitų rūšių ginklais ir įranga.

Remiantis tarptautinės žvalgybos bendruomenės „InformNapalm“ pastebėjimais, nurodomos vietos koordinatės greičiausiai yra: 48°26’37.0″N 38°58’38.8″E.

Reikėtų pabrėžti, kad UR-07M „Peresortirovka“ yra palyginti naujo tipo rusiška technika, į Donbasą galėjusi patekti tik iš Rusijos Federacijos. Tai vienas pirmųjų jos užfiksavimo atvejų okupuotoje Donbaso dalyje *.

Įrenginys UR-07M „Peresortirovka“ buvo pradėtas tiekti Rusijos Federacijos Gynybos ministerijai 2014 metais. Tokios mašinos turėjo pakeisti pasenusias UR-77 „Meteorit“.

Tarptautinės žvalgybos bendruomenės „InformNapalm“ savanoriai taip pat ne kartą užfiksavo UR-77 „Meteorit“ dislokavimą Donbase, taip pat ir tarp gyvenamųjų pastatų, o tai buvo potencialiai pavojinga, turint omenyje, kad tik vienos UR-77 amunicija (du UZP-77 užtaisai) turi 1450 kg sprogstamo užtaiso.

Išsami informacija apie UR-07M „Peresortirovka“

Išminavimo įrenginys UR-07M „Peresortirovka“ buvo sukurtas ant pėstininkų kovos mašinos „BMP-3“ važiuoklės. Mašinos paleidimo įrenginys yra komplektuojamas prailgintais išminavimo užtaisais UZP-06 ir UZP-06D. Jie sugeba minų laukuose padaryti kelių dešimčių metrų pločio praėjimus.

UZP-06 padaro 340 metrų ilgio praėjimus, o UZP-06D – 1 km. Nauji užtaisai gali sunaikinti bet kokio tipo minas. Išminavimo užtaisas yra raketa, prie kurios pritvirtintas ilgas trosas. Ant troso pritvirtinti sprogstamieji užtaisai. Paleidus raketą, trosui nukritus ant žemės, prie jos pritvirtinti sprogmenys detonuoja ir sunaikina minas. Išminavimo įrenginio maskavimui mūšio lauke, ant korpuso yra sumontuota 902U „Tuča“ dūmų maskuotės sistema, kurią sudaro šeši 81 mm granatsvaidžiai, skirti šaudyti dūminėmis granatomis.

Kiti svarbūs faktai

* 2017 m. rugsėjo 22 d. ESBO misijos bepilotis netoli nuo Mirnoje gyvenvietės (28 km į pietvakarius nuo Luhansko) taip pat pastebėjo vieną UR-77, taip pat du ankstesnės modifikacijos UR-07 išminavimo įrenginius.

2020 m. lapkričio 11 d. ESBO misijos pranešime Nr. 269/2020 nurodoma, kad mažo nuotolio bepilotis taip pat užfiksavo daug ginkluotės ir įrangos poligone netoli Bugajevkos gyvenvietės (37 km į pietvakarius nuo Luhansko). Be to, ten buvo pastebėtas radiolokacinė stotis 1RL134 P-19 „Dunojus“. Tai sovietinis įrangos modelis, skirtas laiku aptikti ir stebėti ore esančius objektus.

Remiantis tarptautinės žvalgybos bendruomenės „InformNapalm“ pastebėjimais, šioje ataskaitoje nurodyto poligono koordinatės yra: 48 ° 24’26,3 ″ N 38 ° 52’45,3 ″ E. Ten jau ilgą laiką Rusijos okupacinės pajėgos Donbase dislokuoja savo ginkluotę ir įrangą.

Kaip rugsėjį pažymėjo „InformNapalm“, remdamasi žvalgybos informacija, gauta iš ESBO misijos ataskaitų, Rusija aktyviai išnaudojo paliaubų režimą, siekdama padidinti savo pajėgų kovinį efektyvumą Donbase: buvo aktyviai vykdomi inžineriniai darbai, minuojamos naujos teritorijos ir slapta gabenama papildoma amunicija per nekontroliuojamas sienos atkarpas.

Daugiau skaitykite – informnapalm.org/lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius