Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos aktyvistui Sergejui Udalcovui paskirta dar 10 parų kalėjimo

Garsiam Rusijos aktyvistui ir Kremliaus oponentui po masinio opozicijos protesto Maskvoje buvo skirta nauja 10-ies parų kalėjimo bausmė, pranešė jo advokatas.
Sergejus Udalcovas
Sergejus Udalcovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sergejus Udalcovas, kuris vadovauja kraštutinių kairiųjų judėjimui „Kairysis frontas“, jau atsėdėjo 15 parų už dalyvavimą proteste Maskvoje prieš gruodžio 4 dieną įvykusius parlamento rinkimus, kuriuos laimėjo Vladimiro Putino partija.

Tačiau Maskvos teismas dabar nurodė jam atsėdėti dar 10 dienų ir užbaigti atlikti bausmę, kurios jis nebaigė, kai buvo areštuotas per demonstraciją spalio mėnesį.

„Udalcovas gavo dar 10 parų. Gėda!“ – vėlai sekmadienį „Twitter“ parašė jo advokatas Nikolajus Polozovas.

Praėjusią savaitę S.Udalcovas, protestuodamas prieš savo sulaikymą, pradėjo bado streiką ir pažadėjo vėl taip pasielgti, jei jam bus skirta nauja kalėjimo bausmė.

Jo šalininkai „Facebook“ žadėjo pirmadienį surengti piketą prie Maskvos teismo, kuris skyrė jam bausmę, ir taip bandyti pasiekti, kad jis būtų paleistas. Tačiau tame pačiame „Facebook“ puslapyje perspėjama, kad piketo vieta ir laikas dar gali pasikeisti.

„Turėtume būti taikūs, bet ryžtingi. Mūsų turėtų būti daug“, – sakoma puslapyje Udaltsov.26.12.

Sergejus Udalcovas, kuris vadovauja kraštutinių kairiųjų judėjimui „Kairysis frontas“, jau atsėdėjo 15 parų.

Visuomenė suvokė „Vieningosios Rusijos“ monopolijos nenormalumą

Partijos „Teisingoji Rusija“ lyderis Sergejus Mironovas remia visoje šalyje vykstančius mitingus ir demonstracijas už sąžiningus rinkimus ir šalies politinės sistemos pokyčius.

Kaip agentūrai „Interfax“ pirmadienį sakė S.Mironovas, komentuodamas šeštadienio mitingą Akademiko Sacharovo prospekte, šūkiai, skambėję mitinge, yra „mūsų šūkiai“.

„Aš sveikinu ir remiu šiuos mitingus ir demonstracijas, kuriuose piliečiai ragina valdžią surengti sąžiningus rinkimus ir keisti politinę sistemą šalyje. Manau, kad piliečiai turi teisę būti išgirsti“, – pabrėžė S.Mironovas.

Jo nuomone, pilietinės akcijos, kurios dvi savaites vyksta visoje šalyje, rodo, kad visuomenė nepriima įvykusių parlamento rinkimų rezultatų.

„Šios akcijos rodo, kad rinkimų išdava nėra tik balsų, kuriuos gavo įvairios partijos, procentai ir Dūmos mandatų skaičiai, – sakė S.Mironovas. – Ne mažiau svarbi šių akcijų išdava yra tai, kad visuomenė suvokė, jog tokia politinė praktika, kuri susidarė per „Vieningosios Rusijos“ monopolijos metus, yra nenormali.“

„Ši partija įprato klausytis tik savęs ir pripratino vykdomąją valdžią klausytis tik savęs, nes visur jai pataikavo“, – sakė S.Mironovas ir pridūrė, kad būtent tai ir sudarė partijos prie valdžios „egzistavimo prasmę“.

Pasak S.Mironovo, „tokia padėtis buvo paranki politikos valdininkams ir biurokratams. Tačiau buvo gauta konstrukcija, kuri neturi tvirtos atramos visuomenėje“, nes visuomenę, jos interesus monopolininkai paprasčiausiai pamiršo.

„Jau gruodžio 4 dieną buvo galima tikėtis, kad ši saviveikla bus nuplauta šaltu dušu. Bet ne, partija, mėgindama išsilaikyti valdžioje, dar nesuprato, kad šalis smarkiai pasikeitė tiesiog per kelias dienas, ir tai šiai partijai, reikia priminti. O tai ir daro visuomenė“, – apibendrino S.Mironovas.

Sergejus Mironovas tapo antruoju kandidatu. Pirmasis buvo įregistruotas Rusijos ministras pirmininkas Vladimiras Putinas.

Pirmadienį S.Mironovas oficialiai tapo kandidatu į Rusijos prezidentus

Rusijos Centrinė rinkimų komisija (CRK) posėdyje pirmadienį oficialiai įregistravo „Teisingosios Rusijos“ lyderį S.Mironovą kandidatu į šalies prezidento postą.

Kaip praneša „Interfax“ korespondentas, sprendimas buvo priimtas vienbalsiai. S.Mironovas asmeniškai gavo savo pažymėjimą iš CRK pirmininko Vladimiro Čiurovo rankų.

Jis tapo antruoju kandidatu. Pirmasis buvo įregistruotas Rusijos ministras pirmininkas Vladimiras Putinas, kurį iškėlė partija „Vieningoji Rusija“.

Rusijos prezidento padėjėjui simpatiški mitingų dalyviai, o ne tie, kurie kalba juose nuo scenos

Rusijos prezidento padėjėjas Arkadijus Dvorkovičius mano, kad mitingai – „normalus pilietinės pozicijos išreiškimas“, bet labiau jis simpatizuoja tiems, kas stovi aikštėje, o ne scenoje.

„Man buvo kur kas maloniau matyti veidus žmonių, kurie stovėjo mitinguose aikštėse, nei asmenis, kurie buvo ant scenos. Aš daugeliu žmonių, kurie kalbėjo nuo scenos, tiesiog nepasitikiu ir nemanau, kad tai žmonės, kurie gali padaryti poveikį Rusijos politikai“, – sakė A.Dvorkovičius radijo stoties „Echo Moskvy“ tiesioginėje laidoje sekmadienio vakarą.

Drauge jis pridūrė, kad minioje taip pat buvo žmonių, su kuriais jis negali sutikti, ir tai yra nacionalistai.

A.Dvorkovičius teigiamai atsakė į laidos vedėjų klausimą, ar buvęs finansų ministras Aleksejus Kudrinas, taip pat kalbėjęs mitinge gruodžio 24 dieną, yra asmuo, kuris kelia jam simpatiją.

„Kudrinas, be abejo, malonus man personažas, nors su jo pozicija kai kuriais klausimais aš nesutinku“, – sakė jis.

Prezidento padėjėjas taip pat pažymėjo, kad daug važinėja po regionus. Ten žmones, pasak, jo, kur kas labiau jaudina socialinės problemos: butų komunalinio ūkio, vaikų darželių, medicinos pagalbos ir kt., nei tos, apie kurias kalbama mitinguose.

A.Dvorkovičius mano, kad valstybės vadovo pasiūlyti įstatymų projektai dėl politinės sistemos reformos gali būti priimti gana greitai, bet ne dėl mitinguotojų spaudimo.

„Aš manau, kad prezidentas, Dūma, Federacijos Taryba turi persiorientuoti į mitinguotojų reikalavimus dėl sprendimų priėmimo terminų, šie sprendimai turi būti priimti kuo greičiau“, – sakė prezidento padėjėjas.

Dmitrijaus Medvedevo padėjėjas mano, kad reikia steigti Rusijoje dešiniąją partiją, bet ne jau esamos pagrindu.

Taip jis komentavo mitingo dalyvių Akademiko Sacharovo prospekte reikalavimus iki vasario pabaigos supaprastinti partijų registracijos procedūrą. Jis patikino, kad atitinkamas įstatymo projektas bus išnagrinėtas pirmuosiuose parlamento posėdžiuose.

„Tai visai nesudėtinga. Jeigu įstatymas bus priimtas pirmuosiuose posėdžiuose, jis, žinoma, gali įsigalioti vasarį“, – sakė Kremliaus atstovas.

A.Dvorkovičius pažymėjo, kad įstatymas dėl tiesioginių gubernatorių rinkimų „dar nepateiktas, bet turi būti pateiktas artimiausiu laiku“.

„Tikiuosi, kad pirmojoje metų pusėje jis įsigalios“, – sakė A.Dvorkovičius.

Jis pabrėžė, kad prezidento siūlymai – tai ne reagavimas į „Bolotnaja aikštę“.

„Šie siūlymai pateikti ankstesniais mėnesiais, kai nuotaikos tapo aiškios, mitingai čia niekuo dėti. Visuomenės nuotaikos tapo aiškios jau kelios savaitės iki rinkimų, jau buvo aišku, kad pasitikėjimas „Vieningąja Rusija“ krinta, ir buvo akivaizdu, kad sprendimą būtina priimti“, – sakė Rusijos prezidento padėjėjas.

Jis taip pat mano, kad reikia steigti Rusijoje dešiniąją partiją, bet ne jau esamos pagrindu.

„Man atrodo, turi atsirasti normali dešinioji partija, ir ne pagrindu esamos, kuri visiškai prarado autoritetą ir reputaciją, o tiesiog nuo nulio“, – sakė A.Dvorkovičius, kalbėdamas per radiją „Echo Moskvy“.

Jo nuomone, ši partija „atspindės didelės piliečių dalies interesus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius