-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos ambasada: Bulgarija išdavė Jungtinėms Valstijoms rusų programišių

Bulgarija išdavė Jungtinėms Valstijoms rusą, kaltinamą organizavus sudėtingą internetinio sukčiavimo schemą, šeštadienį pranešė Rusijos ambasada Vašingtone. 
Rusijos vėliava
Rusijos vėliava / „Sputnik“ nuotr.

Pasak ambasados pranešimo, paskelbto socialiniame tinkle VK, Aleksandras Žukovas buvo perduotas JAV sausio 18 dieną ir šiuo metu yra laikomas kalėjime Brukline Niujorke.

„Rusijos generalinio konsulato Niujorke darbuotojai artimiausiu metu aplankys jį kalėjime," – pranešė ambasada.

A.Žukovas – vienas iš aštuonių asmenų, daugiausia rusų, kuriems lapkritį buvo pateikti kaltinimai per nuotolinius duomenų centrus ir kenkėjiška programine įranga užkrėstus kompiuterių tinklus sukūrus suklastotos reklamos schemas.

Remiantis kaltinamuoju aktu, dėl jų veiklos verslas prarado dešimtis milijonų dolerių (eurų).

A.Žukovo grupuotė kaltinama organizavus dvi schemas 2014 ir 2015 metais.

Pagal pirmąją sukčiavimo schemą, pavadintą „Methbot“, sukčiai nuomojosi kompiuterių serverius ir sudarė įspūdį, kad reklamą interneto svetainėse neva peržiūri žmonės. Anot JAV prokurorų, taip iš įmonių apgaule buvo išviliota daugiau nei 7 mln. JAV dolerių (6,16 mln. eurų).

Pagal antrąją schemą du grupuotės nariai, pasitelkę 1,7 mln. užkrėstų kompiuterių, sukūrė netikrą reklamos tinklą ir suklastojo milijardus reklamos skelbimų peržiūrų, už kurias įmonės sumokėjo 29 mln. dolerių (25,4 mln. eurų).

Iš Sankt Peterburgo kilęs A. Žukovas tarp programišių yra žinomas kaip „Nastra“. Bulgarijoje, kur gyveno nuo 2010 metų, jis buvo sulaikytas lapkritį.

Pasak laikraščio „Kommersant“, kuris teigia kalbėjęsis su vienu A.Žukovo draugų, programišius pasižymėjo tuo, kad itin atsargiai rinkosi „darbus“, laikydamasis atokiai nuo kreditinių kortelių vagysčių ar vaikų pornografijos.

Laikraščio duomenimis, A.Žukovas už suklastotas reklamos peržiūras per mėnesį uždirbdavo apie 20 tūkst. dolerių (17,5 tūkst. eurų), tačiau buvo pričiuptas po konflikto su klientu Amerikoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius