-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos ambasada Lietuvoje kaltina premjerę dėl „dezinformacijos“ apie „Sputnik V“ vakciną

Rusijos ambasada Lietuvoje kaltina premjerę Ingridą Šimonytę dėl „dezinfomacijos“ apie rusišką vakciną nuo koronaviruso „Sputnik V“. Anksčiau Vyriausybės vadovė pareiškė, kad Lietuvoje šios vakcinos įsigyti nesvarstoma.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Vyriausybės nuotr.

Rusijos ambasada Lietuvoje tviteryje pasidalijo I.Šimonytės įrašu, kuriame ji „Sputnik V“ vakciną vadino hibridiniu ginklu.

„Nepaisant dezinformacijos bangos ir panašių šališkų pareiškimų visais vakcinos kūrimo ir naudojimo pradžios etapais, „Sputnik V“ rodikliai, pripažinti tarptautiniu lygiu, kalba patys už save.

Svarbiausia – Rusijoje jau prasidėjo masinė vakcinacija. O Lietuvoje?“ – rašoma ambasados tviterio paskyroje.

Penktadienį I.Šimonytė tviteryje kritikavo Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną.

„Sakoma, kad „Sputnik V“ yra gera, bet V.Putinas nenori jos naudoti savo žmonių gydymui – jis siūlo ją pasauliui kaip dar vieną hibridinį ginklą, skirtą skaldyti ir valdyti. Tai nėra nei naujiena, nei naudinga žmonijai“, – rašė premjerė.

Vyriausybės vadovė penktadienį patvirtino, kad Lietuva šios vakcinos nepirks. „Šita vakcina nėra registruota jokioje Europos Sąjungos šalyje ir EMA (Europos vaistų agentūra – 15min) tikrai nėra jos vertinusi“, – per nuotolinę spaudos konferenciją pažymėjo I.Šimonytė.

Paklausta, ar tokiu atveju Lietuva pirks „Sputnik V“ vakciną, I.Šimonytė atsakė:

„Atsiprašau, bet negaliu vadovautis prielaidomis, todėl, kad EMA sprendžia dėl to, kokia vakcina turi būti patvirtinta, ne ponas J.Borellis.“

Šis komentaras buvo reakciją į penktadienį Maskvoje vykusį Europos Sąjungos diplomatijos vadovo Josepo Borellio ir Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo susitikimą. Pastarojo metu, ES diplomatijos vadovas išreiškė viltį, kad Rusijoje sukurta vakcina nuo COVID-19 artimiausiu laiku bus naudojama visoje 27 valstybių narių Bendrijoje, o Europos vaistų agentūra patvirtins jos efektyvumą.

Praeitą savaitę britų mokslo žurnalas „Lancet“ paskelbė rusų mokslininkų studijos, kurioje teigiama, kad Rusijoje sukurta vakcina nuo koronaviruso „Sputnik V“ yra saugi ir veiksminga, rezultatus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius