-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos ambasadorius Lietuvoje: vadovaujant G.Nausėdai antirusiška linija sustiprėjo

Rusijos ambasadorius Lietuvoje Aleksandras Udalcovas rusų žiniasklaidai tikino, kad prieš 2019-ųjų prezidento rinkimus buvo vilčių dėl dvišalių santykių pagerėjimo, tačiau vadovaujant Gitanui Nausėdai antirusiška linija tik sustiprėjo.
Aleksandras Udalcovas
Aleksandras Udalcovas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

A.Udalcovas interviu naujienų agentūrai „RIA Novosti“ sakė, kad per pastaruosius metus dvišaliuose santykiuose su Lietuva neįvyko jokio progreso.

„Nors tam tikru etapu, pripažinsiu, buvo vilčių, kai vyko Lietuvos prezidento rinkimai. Tačiau, deja, praktika parodė, kad naujoji Lietuvos valdžia nuėjo keliu, nutiestu pirmtakės Dalios Grybauskaitės. Antirusiška linija nesusilpnėjo, o net sustiprėjo, ką mes apgailestaudami konstatuojame“, – A.Udalcovą cituoja „RIA Novosti“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gitanas Nausėda
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gitanas Nausėda

Pasak Rusijos ambasadoriaus Lietuvoje, neveikia jokie tarpvalstybiniai komunikacijos formatai, tarpvyriausybinė komisija ir kiti mechanizmai. Taip pat nėra plėtojama dvišalių santykių teisinė bazė.

„Šia tema galima daug kalbėti, tačiau kol kas jokio pozityvo mes nefiksuojame. Nors iš mūsų pusės pasiruošimas yra ir lauksime, kol mūsų partneriai bus nusiteikę judėti pirmyn“, – sakė ambasadorius.

Prezidentas G.Nausėda yra pasmerkęs Rusijos agresiją prieš jos kaimynes, teigė, kad Lietuva niekada nepripažins Krymo, Abchazijos ir Pietų Osetijos okupacijos.

„Iki šios dienos Rusija nepadarė nieko, kad nusipelnytų mūsų pasitikėjimo. Ar tai gali pasikeisti? Taip! Mes būtume pirmieji, kurie pasveikintų tokį pokytį – demokratinę Rusiją, kuri gerbtų tarptautinę teisę ir kitų šalių suverenitetą“, – Jungtinių Tautų (JT) Generalinėje Asamblėjoje pernai rudenį kalbėjo G.Nausėda.

Lietuva yra viena ištikimiausių Ukrainos, nuo 2014-ųjų kariaujančios su Rusija, rėmėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius