-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rusijos aneksuotas Krymas tapo užkampiu – išrinktas viena blogiausių vietų šalyje

2014 metų kovo mėnesį Rusijos neteisėtai prisijungtas Ukrainai priklausantis Krymas tapo viena blogiausių vietų šalyje. Apklausoje, kurioje buvo renkamos blogiausios vietos gyventi Rusijoje jis užėmė 76 iš 85.
Krymas
Krymas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Gyvenimo lygio Rusijos regionuose tyrimas parodė, kad Rusijos aneksija ir žadėtos finansinės įplaukos nepadėjo regionui. Ukrainos valdymo metu daugybę turistų sutraukdavęs Krymas tapo Rusijos federacijos užkampiu.

Ne ką geriau šioje apklausoje pasirodė ir Sevastopolio uostas, apklausoje užėmęs 71 vietą. Blogiausiomis vietomis gyvenimui Rusijoje paskelbtos Tuva (pietų Sibire) ir Ingušetija (Šiaurės Kaukaze).

Reitingo lyderėmis tapo Maskva, Sankt Peterburgas ir Maskvos regionas, kuriuose gyvenimo lygis labiausiai tenkina Rusijos gyventojus.

Krymo aneksija nesulaukė tarptautinio pripažinimo ir netgi užtraukė Rusijai Vakarų sankcijas. Kremlius kaltinimus okupacija neigia bei aiškina, kad Krymo prisijungimas buvo „istorinio teisingumo atstatymas“. Šiuo metu pusiasalis tampa vis aktyvesne karinių pratybų ir technikos permetimo zona.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius