Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos aviacija iš klaidų nesimoko: virš Belgorodo srities vėl „pametė“ dvi aviacines bombas

Per vieną dieną Belgorodo srityje rastos dvi didelės sprogstamosios galios bombos FAB-250, kurias atsitiktinai numetė Rusijos gynybos ministerijos lėktuvai, susirašinėjimo platformoje „Telegram“ pranešė kanalas „Astra“, kurį cituoja leidinys „Moscow Times“.
Rusijos karinis lėktuvas Su 24
Rusijos karinis lėktuvas Su 24 / Airwar.ru iliustr.

Teigiama, kad viena iš jų nukrito Postnikovo ūkyje Korochansko rajone. Tuo tarpu antroji rasta Belgorodo srities Streleckojės kaime.

Skelbiama, jog nukentėjusiųjų nėra, tačiau valdžia nusprendė evakuoti apie 150 gyventojų, kurių namai yra per 500 metrų nuo antrosios bombos smūgio vietos Lesnaja gatvėje.

„Telegram“ paskelbta nuotr./Sprogimas Belgorode
„Telegram“ paskelbta nuotr./Sprogimas Belgorode

Belgorodo rajono administracijos vadovė Anna Kutašova nurodė, kad abi bombos buvo nukenksmintos sekmadienį. Pasak jos, jokių pasekmių neužfiksuota: namai ir ūkiniai pastatai liko sveiki.

Anksčiau aviacinė bomba FAB-250 buvo rasta Belgorodo srityje prieš savaitę – sausio 21 d. Ji nukrito užtvankoje netoli ūkio ir iš dalies apgadino statinį. Niekas nebuvo sužeistas.

Anot „Moscow Times“, tai – mažiausiai aštuntas kartas, kai Rusijos kariniai orlaiviai, skrisdami į Ukrainą, numeta šaudmenis šalies teritorijoje.

Sausio 13 d. raketos Kh-101 dalys buvo rastos Krasnodaro krašte tarp Pavlovskajos ir Atamanskajos kaimų.

Sausio 2 d. Voronežo srityje, Petropavlovkos kaime, įvyko sprogimas dėl „šaudmenų avarijos“. Buvo sužeisti keturi žmonės, apgadinta daugiau kaip 100 namų, mokykla, kultūros namai, administracinis pastatas, taip pat penki automobiliai ir traktorius.

Regiono gubernatorius Aleksandras Gusevas teigė, kad valdžios institucijos turės atstatyti devynis namus.

Dar viena „neįprasta orlaivio amunicijos nelaimė“ įvyko 2023 m. balandžio 20 d. per bombonešio Su-34 skrydį virš Belgorodo. Bomba nukrito miesto centre – Vatutinos ir Gubkinos gatvių sankryžoje, todėl susidarė 20 metrų spindulio krateris. Sprogimas išdaužė gretimų namų langus, smūgio banga nuvertė elektros stulpus, o vienas iš automobilių užskriejo ant parduotuvės stogo. Trys žmonės buvo sužeisti.

Praeitų metų gegužės 4 ir 25 d. Belgorode ir regione buvo rastos dar dvi nesprogusios bombos FAB-500. Norint išvalyti amuniciją, teko evakuoti visą gatvę – 56 žmones.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius