Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos „Bin Ladenas“ Pavelas Kosolapovas

Rusijos specialiosios tarnybos, ieškančios dvigubo teroristinio akto Maskvos metro organizatoriaus, mini ir vadinamojo Rusijos „Bin Ladeno“, 29 metų Pavelo Kosolapovo pavardę.
Kosolapovo fotorobotas
Pavelas Kosolapovas
Temos: 2 Sprogimas Maskva

Jis gimė Volgogrado srityje, Gorbatovskio kaime.

Operatyvinės tarnybos, nagrinėjusios metro vaizdo įrašus, pastebėjo įtartiną vyrą. Manoma, kad jis lydėjo moteris–mirtininkes. Vėliau, įsodinęs jas į traukinį, nuotoliniu būdu susprogdino.

Žurnalistai išsiaiškino, kad antradienį Volgogrado pareigūnams iš Maskvos buvo perduota informacija, kad galbūt prie sprogdinimų prisidėjęs P.Kosolapovas. Ir nors vaizdo juostoje užfiksuotas vyras nelabai panašus į „Rusijos Bin Ladeną“, saugumiečiai teigia, kad Kosolapovas yra labai talentingas persirengėlis. Jis laisvai važinėja po šalį, tačiau niekas garsiojo nusikaltėlio neatpažįsta. Volgogrado jėgos struktūroms įsakyta nuolat tikrinti vietas, kuriose gali lankytis P.Kosolapovas. Tačiau bent jau gimtajame kaime, kaip tikina milicija, garsusis nusikaltėlis nesilankė jau keletą metų.

Specialiosios Rusijos tarnybos jau keletą metų medžioja garsųjį „Rusijos Bin Ladeną“. Jam

priskiriamos dešimtys teroristinių aktų, įvykdytų Rusijos teritorijoje.  Ne kartą Kosolapovo

MK.ru nuotr./Pavelas Kosolapovas
MK.ru nuotr./Pavelas Kosolapovas su mama

padėjėjai žūdavo arba pakliūdavo milicijai į rankas. Tačiau pats Pavelas Kosolapovas visada iš balos išlipdavo sausas.  

Manoma, kad būtent Kosolapovas organizavo Maskvos metro sprogdinimus 2004 m. vasario mėnesį. Tąkart žuvo 42 žmonės, 250 sužeistų.

Kosolapovas – „sprogdintojas“ su stažu. Atlikęs privalomą karinę tarnybą jis artimai

susidraugavo su vaikinais iš Čečėnijos. Kai grįžo į gimtąjį kaimą, vietiniai volgogradiečio nepažino: jis net su kaukazietišku akcentu pradėjo kalbėti. Taip pat nustojo rūkyti, nevartojo alkoholio, laikėsi musulmoniškų papročių.

Netrukus Kosolapovas persikėlė į Voronežą, paskui ir į Maskvą. Mamai paaiškino, kad  ten verčiasi

MK.ru nuotr./Pavelas Kosolapovas
MK.ru nuotr./Pavelas Kosolapovas

žemės nuoma. Tačiau tai nebuvo tiesa, rašo „Argumenty i fakty“.  Kur tik apsilankydavo, ten įvykdavo sprogimai. Spec. tarnybų atstovai sako, kad Kosolapovas išėjo puikią karo mokyklą Čečėnijoje. Todėl ir pradėjo kovoti su federalinėmis pajėgomis. Po karo jis prisijungė prie Šamilio Basajevo pajėgų ir pasirinko specializaciją – teroristiniai aktai Rusijos teritorijoje. Jau daugelį metų jo nesugauna nei milicija, nei specialiosios tarnybos. 

Kosolapovui priskiriami ir kiti nusikaltimai: Maskvos srities dujotekio sprogimas 2004 m., teroristinis aktas Voroneže, sprogimas Simferopolio greitkelyje tais pačiais metais, taip pat sprogimas Samaros turgavietėje (žuvo 11, 50 sužeistų) ir t.t.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius