Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rusijos Dūmos deputatas, tariamai nuolat būnantis fronte, patriotines žinutes rašo iš Antalijos

Partijos „Vieningoji Rusija“ nario Dūmoje Dmitrijaus Sablino šeima, kaip ir jis pats, karo su Ukraina metu reguliariai keliavo į Turkiją, NATO šalį, išsiaiškino nepriklausomas portalas „The Insider“. Deputatui taip pat pavyko nuo sankcijų nuslėpti milijardo rublių vertės jachtą.
Dmitrijus Sablinas
Dmitrijus Sablinas, theins.ru.nuotr. / theins.ru nuotr.

Dmitrijus Sablinas yra pagrindinis parlamento „vanagas“. Jis yra buvęs kariškis, organizacijos „Kovos brolija“ vadovas ir Dūmos gynybos komiteto pirmininko pirmasis pavaduotojas. Nuo pat plataus masto invazijos į Ukrainą pradžios jis kūrė viešą fronte esančio deputato įvaizdį ir net oficialiai, kaip pats sako, pasirašė sutartį su Gynybos ministerija.

„Tai Dmitrijus Vadimovičius Sablinas. Visą laiką yra lauke. Pradedant nuo Mariupolio mūšių. Apskritai nuo pirmųjų operacijos dienų. Visada padėdavo Donbasui“, – taip deputatą, stovintį su kamufliažine apranga ir su ginklu ant peties, praėjusių metų spalį per interviu pristatė karinis korespondentas Semionas Pegovas (WarGonzo).

VIDEO: WarGonzo kalbina Dmitrijų Sabliną

Tačiau D.Sablinas bent jau ne visą laiką yra kovos lauke. Likus vos porai savaičių iki to interviu, parlamento narys grįžo iš atostogų Antalijoje, kurorte pietų Turkijoje, kuri nuo 1952 m. yra NATO narė.

Leidinys „Insider“ pasinaudojo D.Sablino ir jo žmonos Alos Nalčos duomenimis iš „Sirenos Travel“ bilietų rezervavimo sistemos. Remiantis gauta informacija, D.Sablinas ir A.Nalča 2022 m. spalio 7 d. iš Maskvos į Antaliją keliavo su persėdimu Sočyje, o spalio 12 d. grįžo tiesioginiu skrydžiu atgal į sostinę.

Atostogaudamas „priešo“ teritorijoje, D.Sablinas savo „Telegram“ kanale toliau skelbė patriotines žinutes. Pavyzdžiui, spalio 10 d. jis kalbėjo apie Vakarų „dvigubus standartus“ ir dar kartą paragino kovoti su „Kyjivo režimu“. Tą dieną Antalijoje oras buvo giedras, tvyrojo 27 laipsniai šilumos, o jūra taip pat buvo šilta – 26 laipsniai Celsijaus.

Tai buvo toli gražu ne vienintelis „Vieningosios Rusijos“ nario šeimos skrydis į NATO teritoriją karo metu. Sistemoje „Sirena Travel“ yra duomenų apie kasmėnesinius skrydžius į Turkiją sezono metu, į kuriuos susirengė pats D.Sablinas su žmona, taip pat dukra Jevgenija, marti Anastasija ir sūnus Georgijus. Pats deputatas skrydžiams naudojosi diplomatiniu pasu.

Turkija neprisijungė prie ES sankcijų, todėl D.Sablinas gali keliauti į šią NATO šalį. Europos sankcijos D.Sablinui taikomos nuo praėjusių metų pabaigos. Į juodąjį sąrašą jis buvo įtrauktas daug vėliau nei dauguma jo kolegų iš Dūmos. ES lėtumas priimant sprendimą paaiškinamas tuo, kad D.Sablinas tiesiog praleido balsavimą dėl „Donecko Liaudies Respublikos ir Luhansko Liaudies Respublikos nepriklausomybės pripažinimo“ – būtent už šių sprendimų patvirtinimą deputatams formaliai buvo taikomi Vakarų apribojimai.

ES vangumas leido D.Sablinui išgelbėti nuo arešto milijardus rublių kainuojančią jachtą „Bachus Alla“. Praėjusį pavasarį „Bacchus Alla“ buvo Juodkalnijos uoste, kuri palaiko ES sankcijas. Jei tuo metu D.Sablinui, kaip ir kitiems jo kolegoms parlamento nariams, jau būtų taikomos sankcijos, jachta galėjo būti areštuota. Tačiau parlamentaras galiausiai sugebėjo ją paslėpti iki tol, kol buvo įtrauktas į sankcijų sąrašus.

Dmitrijus Sablinas yra vienas turtingiausių Rusijos Dūmos deputatų. Jam priklauso restoranai, viešbučiai, žemės ūkio valdos, jis užsiima nekilnojamojo turto vystymo verslu. Viena iš jo įmonių parduoda butus našlaičiams. Valstybinės sutartys sudaromos be konkurencijos ir išpūstomis kainomis, tvirtina „Insider“. D.Sablino organizacija „Kovos brolija“ yra viena didžiausių Rusijos prezidento dotacijų gavėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius