Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Rusijos ekspertai 4 dienas slapta knisosi Malaizijos lėktuvo katastrofos vietoje

Rusijos ekspertai, apsimetę civiliais piliečiais, keturias dienas dirbo, kaip įtariama, Rusijos remiamų teroristų numušto Malaizijos lėktuvo „Boeing 777“ katastrofos vietoje. Tuo metu į teritoriją nebuvo įleidžiami tarptautiniai ekspertai, o aukų kūnai gulėjo dideliame karštyje.
Po katastrofos vietą laisvai vaikštinėja vietiniai gyventojai
Po katastrofos vietą laisvai vaikštinėja vietiniai gyventojai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Keturias dienas, kai prie Malaizijos lėktuvo kritimo vietos teroristai neleido tarptautinių ir Ukrainos ekspertų, ten, apsimetę civiliais gyventojais, dirbo Rusijos kariniai ekspertai. Tai pareiškė Ukrainos prezidento administracijos vadovo pirmasis pavaduotojas Henadijus Zubko, praneša naujienų agentūra „Unian“.

Raketa numuštas lėktuvas sudužo ketvirtadienį, o ekspertai į katastrofos teritoriją buvo įleisti tik sekmadienį. Iki tol jiems buvo leista pamatyti tik kai kurias katastrofos vietas. Juos akylai saugojo ginkluoti teroristai ir neleido eiti toliau, nei nurodyta.


„Keturias dienas aukų kūnai gulėjo karštyje, nebuvo galimybės jų išvežti, o mes supratome, kad tuo laiku ten dirba kažkas kitas. Dabar turime patvirtinimą, kad apsimetę civiliais ten veikė Rusijos aviacijos ir kariniai ekspertai, kurie analizavo ir galvojo, apie ką galima kalbėti“, – pareiškė H.Zubko.

Separatistai tarptautinius ekspertus į katastrofos vietą įleido ir aukų kūnus surinko tik tuomet, kai Vakarai pradėjo vieningai spausti Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną padaryti įtaką Rusijos remiamiems separatistams, o didžiosios ES valstybės pagrasino naujomis sankcijomis Rusijai.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius