Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos ekspertas: po Vokietijos parlamento rinkimų Berlyno santykiai su Maskva mažai keisis

Berlynas po rugsėjį įvyksiančių rinkimų nepakeis savo požiūrio į Maskvą, o vienas svarbiausių dvišalius santykius lemiančių veiksnių išliks padėtis Ukrainoje, ketvirtadienį prognozavo vienas Rusijos ekspertas.
Angela Merkel
Angela Merkel / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Po rugsėjo 24-osios kokių nors didelių pokyčių Rusijos ir Vokietijos santykiuose neįvyks. Kad ir kokia koalicija ateis į valdžią, deja, lemiamas faktorius politiniam ir, iš dalies, ekonominiam Maskvos ir Berlyno bendradarbiavimo faktoriams liks Ukraina“, – Maskvoje sakė Rusijos mokslų akademijos Europos instituto Vokietijos tyrimų centro vadovas Vladislavas Belovas.

Eksperto teigimu, Berlynas daugiau dėmesio skirs konfliktui Rytų Ukrainoje bei Minsko procesui.

Be to, V.Belovas pažymėjo, kad Laisvųjų demokratų partijos, kuri yra laikoma realiausia būsima kanclerės Angelos Merkel bloko partnere, rinkimų programoje pastebimos gana griežtos formuluotės užsienio politikos klausimais.

„Viena vertus, Christianas Lindneris, Laisvųjų demokratų partijos lyderis, pareiškė, kad Krymo prijungimas prie Rusijos bus laikomas ilgalaike laikina padėtimi, tačiau verta pastebėti, kad pačioje laisvųjų demokratų programoje, taip pat ir CDU/CSU programoje, yra gana griežtų antirusiškų teiginių, iš dalies susijusių su Krymu, bet daugiausia – su Minsko procesu ir Ukrainos pietryčiais“, – aiškino jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius