-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos elitas kol kas maištauti prieš Vladimirą Putiną neketina – kodėl?

Iš pirmo žvilgsnio Aleksandras Lebedevas atrodo kaip vienas iš pagrindinių sankcijų, kurios turėtų paskatinti Rusijos elitą atsigręžti prieš Kremlių, taikinių.
Kremlius
Kremlius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jis yra kažkada buvęs milijardierius ir buvęs KGB agentas, turintis glaudžių ryšių tiek su Rusijos valdančiąja klase, tiek su Vakarais, jo sūnui priklauso keli britų laikraščiai, o jis pats yra Lordų rūmų narys.

Tačiau A.Lebedevas visiems, besiviliantiems, kad jis dabar bandys nuversti prezidentą Vladimirą Putiną, turi aiškią žinią: „Nepavyks.“ Jo tvirtinimu, šiuo klausimu jis yra bejėgis.

„Ką, ar dabar turėčiau eiti į Kremlių su plakatu? – retoriškai klausė A.Lebedevas per vaizdo skambutį iš Maskvos. – Labiau tikėtina, kad bus atvirkščiai.“

Daugybė Rusijos verslininkų ir intelektualų po vasario 24 dienos invazijos pabėgo iš savo šalies ir apsigyveno tokiose vietose kaip Dubajus, Jungtiniai Arabų Emyratai, Stambulas ir Berlynas.

Tačiau daugelis kitų, turinčių gerų ryšių namuose ir palaikančių glaudžius santykius su Vakarais, liko ir bando iš naujo apibrėžti savo gyvenimą.

Jų keliai išsiskyrė – karas turtingiems ir įtakingiems rusams atvėrė įvairių pasirinkimų galimybę, be to, tapo aišku, kad artimiausiu metu vargu ar susidarys kokia nors plati rusų koalicija, kuri mestų iššūkį V.Putinui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius