Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos generalinės prokuratūros atstovė: Rusijos generalinis prokuroras Jurijus Čiaika tarsi kaulas gerklėje užsienio specialiosioms tarnyboms, priglaudusioms pasprukusius oligarchus

Rusijos generalinėje prokuratūroje širmos kumelės kliedesiu ir provokacija buvo pavadinta publikacija apie galimą žinybos vadovo Jurijaus Čiaikos bendradarbiavimą su užsienio žvalgybos centrais, kuriuos paskelbė žiniasklaida, remdamasi skandalingai pagarsėjusiu tinklalapiu „Wikileaks“.
Rusijos vėliava
Rusijos vėliava / „Scanpix“ nuotr.

„Niekaip kitaip, tik širmos kumelės kliedesiais ir atvira provokacija galima pavadinti šias publikacijas“, – agentūrai „Interfax“ pirmadienį pareiškė oficiali Generalinės prokuratūros atstovė Marina Gridneva.

„Apie kokius nesankcionuotus generalinio prokuroro – vieno devynių federalinių tarnautojų – kontaktus galima kalbėti, jeigu jį ištisą parą saugo“, – sakė M.Gridneva, paklausta apie šių duomenų rimtumą.

Oficiali prokuratūros atstovė atkreipė dėmesį į tą aplinkybę, kad publikacijose minima tik J.Čiaikos pavardė.

„Tai  liudija, kad generalinis prokuroras yra tarsi kaulas gerklėje ne tik mūsų korupcionieriams ir nusikalstamo pasaulio lyderiams, bet ir kai kurioms užsienio šalių specialiosioms tarnyboms, kurios jau seniai priglaudė pabėgusius oligarchus, figūruojančius mūsų bylose“, – pažymėjo M.Gridneva.

Generalinės prokuratūros atstovė taip pat neatmetė, kad panašios publikacijos gali būti susijusios su jėgomis, kurių veiklą generalinė prokuratūra vertina griežtai.

„Ne paslaptis, kad Jurijus Čiaika atvirai išsakė savo požiūrį į kai kurias nevyriausybines organizacijas, finansuojamas iš užsienio. Šios jėgos suinteresuotos išklibinti politinę situaciją šalyje ir nėra patenkinti tomis priemonėmis, kurių prokuratūra ėmėsi teisėtvarkai mūsų šalyje palaikyti“, – pažymėjo M.Gridneva.

Agentūros pašnekovė įžvelgė šiame informacijos nutekėjime ir psichiatrinį aspektą. „Jeigu ne vasaris, viską būtų galima palaikyti nevykusiu balandžio 1-osios juokeliu. O gal kam nors anksčiau laiko prasidėjo pavasarinis paaštrėjimas“, – mano ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius