-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos Generalinės prokuratūros bosas susijęs su vairuotojus žudžiusia „GTA gauja“

Naujas posūkis niekuo dėtus žmones Pamaskvės keliuose žudžiusios „GTA gaujos“ istorijoje šokiravo Rusiją. Paaiškėjo, kad nukautas grupuotės vadas gyveno ir laikė ginklus name, kuris priklauso Rusijos Generalinės prokuratūros reikalų valdytojui, praneša naujienų svetainė znak.com. Nors pastarajam buvo iškelta baudžiamoji byla, tačiau labai greitai ją nuspręsta nutraukti.
Aleksejus Staroverovas
Aleksejus Staroverovas / tverdyi-znak.livejournal.com nuotr.

Rusijos generalinio prokuroro pavaduotojas Viktoras Grinas asmeniniu įsaku panaikino iškeltą baudžiamąją bylą ginklų laikymu įtartam prokuratūros reikalų valdytojui Aleksejui Staroverovui. Po pasirodžiusios informacijos apie iškeltą baudžiamąją bylą, A.Staroverovas staiga išvyko į ligoninę ir padavė prašymą išeiti iš darbo savo noru, praneša naujienų svetainė znak.com.

2013 m. A.Staroverovas užėmė 4 vietą pačių turtingiausių Rusijos teisėsaugos pareigūnų dvidešimtuke. 

Informacija apie baudžiamosios bylos iškėlimą pasirodė trečiadienį. Paaiškėjo, kad jo namuose gyveno „GTA gaujos“, kuri žudė niekuo dėtus vairuotojus Pamaskvės keliuose, vadeiva, A.Staroverovas kaltinamas nelegaliu ginklų ir šaudmenų laikymu. Jie buvo rasti specialiosios operacijos metu A.Staroverovui priklausančiame kotedže.

Lapkričio 6 d. policijos ir specialiosios tarnybos darbuotojai apsupo Maskvos priemiestyje esančiame name pasislėpusį gaujos vadeivą, iš Kirgizijos kilusį Rustamą Usmanovą. Supratęs kad jis negalės pabėgti, R.Usmanovas į pareigūnus bandė mesti granatą, bet buvo nukautas. Per šturmą kilo gaisras ir namas sudegė.

Vėliau, remiantis Rusijos Generalinės prokuratūros interneto svetainėje paskelbta darbuotojų deklaracija, paaiškėjo, kad namas, kuriame gyveno R.Usmanovas, priklauso A.Staroverovui. Šis pareiškė, kad iš valstybės nereikalaus kompenacijos už sudegusį namą.

Laikraščio „Kommersant“ duomenimis, A.Staroverovas pareiškė, kad kotedžą išnuomojo vienam verslininkui, kuris, savo ruožtu, į savo aptarnaujamąjį personalą esą priėmė R.Usmanovą.

Vadinamoji „GTA gauja“ Pamaskvėje įvykdė ne mažiau kaip 14 žmogžudysčių.

2013 m. A.Staroverovas užėmė 4 vietą pačių turtingiausių Rusijos teisėsaugos pareigūnų dvidešimtuke. Bendrosios Generalinės prokuratūros reikalų valdytojo ir jo žmonos pajamos siekia 48 mln. rublių.

Vadinamoji „GTA gauja“ Pamaskvėje įvykdė ne mažiau kaip 14 žmogžudysčių. Buvo pasirodžiusi iki galo nepatvirtinta informacija apie tai, kad gaujos nariai susiję su teroristine islamistų organizacija „Islamo valstybė“ ir ruošėsi vykti į Siriją. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius