Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rusijos gynybos ministerija JAV ir IS bendradarbiavimą įrodinėja nuotraukomis iš kompiuterinio žaidimo

Antradienį Rusijos gynybos ministerija „Twitter“ ir „Facebook“ socialiniuose tinkluose pasidalino įrašais rusų, arabų ir anglų kalbomis. Juose buvo pateikti neva nenuginčijami įrodymai, kad JAV ir „Islamo valstybė“ (IS) bendradarbiauja Sirijoje, praneša „Bellingcat“.
Rusijos gynybos ministerijos įrašas socialiniuose tinkluose
Rusijos gynybos ministerijos įrašas socialiniuose tinkluose / „Twitter“ nuotr.

Rusijos gynybos ministerija teigė, kad JAV neva padeda IS kovotojams ir naudojasi grupuote savo interesams Vidurio Rytuose.

„Twitter“ nuotr./Rusijos gynybos ministerijos įrašas socialiniame tinkle
„Twitter“ nuotr./Rusijos gynybos ministerijos įrašas socialiniame tinkle

Ministerijos nelaimei, akyli tviterio vartotojai iškart pastebėjo, kad JAV ir IS bendradarbiavimą neva įrodančios nuotraukos iš tiesų tėra žaidimo „AC-130 Gunship Simulator“ reklaminio vaizdo įrašo momentinės ekrano kopijos.

VIDEO: Žaidimo „AC-130 Gunship Simulator“ vaizdo įrašas

Pažiūrėjus iš arčiau matoma, kad Rusijos gynybos ministerijos „įrodymas“ identiškas žaidimo ekrano kopijai. Ministerijos darbuotojai nė nepasivargino paslėpti reklaminio vaizdo įrašo teksto dalies dešiniajame kampe.

Nuotrauka iš soc. tinklų/Rusijos gynybos ministerija JAV ir IS bendradarbiavimą įrodinėja nuotraukomis iš kompiuterinio žaidimo
Nuotrauka iš soc. tinklų/Rusijos gynybos ministerija JAV ir IS bendradarbiavimą įrodinėja nuotraukomis iš kompiuterinio žaidimo

Kiti ministerijos pateikti vaizdai taip pat nebuvo užfiksuoti Sirijoje, o 2016-aisiais Irake, kai šios šalies pajėgos bombardavo IS.

Rusijos gynybos ministerija netrukus iš socialinių tinklų pašalino šiuos įrašus. Vis dėlto tai ne pirmas kartas, kai Rusija propagandos tikslais pasinaudojo melaginga vaizdo medžiaga.

Filmuojant Oliverio Stone'o dokumentinį filmą apie Vladimirą Putiną, prezidentas demonstravo vaizdo įrašą, kuriame, jo teigimu, buvo užfiksuotos Rusijos pajėgos Sirijoje. Vėliau paaiškėjo, kad tai – senas JAV pajėgų Afaganistane vaizdo įrašas.

Tuomet Kremlius teigė, kad valstybės vadovui vaizdo medžiagą pateikė Gynybos ministerija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius