Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos gynybos ministras kalbėdamas apie numuštą Malaizijos lėktuvą Novorusijos nebemini – tik Ukrainą

„Ukraina yra vienintelė kalta dėl Malaizijos lėktuvo katastrofos. Jeigu Kijevas savo vidaus problemas spręstų be kariuomenės įsikišimo, tai tragedijos būtų išvengta“, – pareiškė Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu, susitikime su Malaizijos gynybos ministru Hishammudinu Husseinu, rašo Tvn24.pl.
Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu
Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Katastrofa įvyko Ukrainos oro erdvėje, tad Ukraina ir yra visiškai atsakinga už tai, kas nutiko“, – kalbėjo S.Šoigu. Jo teigimu, jeigu Ukraina būtų sugebėjusi savo vidaus problemas išspręsti nepanaudojus ginklo, lėktuvo tragedijos nebūtų buvę.

Ministras dar priminė, kad Ukrainos valdžia esą neatsakė nė į vieną Rusijos klausimą dėl „Boeing 777“ katastrofos. „Uždavėme Ukrainai 10 paprastų klausimų, atsakymai į kuriuos būtų išaiškinę nelaimės aplinkybes. Deja, į jokį klausimą atsakymo nesulaukėme iki šiol“, – kalbėjo S.Šoigu.

Anot S.Šoigu, Malaizijos gynybos ministro vizitas buvo neplanuotas ir yra susijęs su lėktuvo katastrofa Ukrainoje.

Pagal pateiktas Nyderlandų išvadas lėktuvas nukrito ne dėl techninio gedimo ar žmogiškojo faktoriaus, o dėl išorinių priežasčių. Lėktuvo fiuzeliažo apgadinimas leidžia daryti išvadą, kad, tikėtina, į lainerį pataikė didelis galingą smogiamąją galią turintis objektas iš išorės ir dėl to lėktuvo korpusas skilo, skelbiama išvadose. 

Vakarų šalys kaltina Rusijos remiamus teroristus, jog jie numušė MH17 lainerį Maskvos parūpinta raketa „žemė-oras“. S.Šoigu apie tai, žinoma, net neužsiminė.

Per nelaimę liepos 17 dieną žuvo visi 298 lėktuvu skridę keleiviai ir įgulos nariai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius