Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu slapta pasistatė rūmus už 18 mln. dolerių?

Prabangūs japoniškos architektūros rūmai garsiajame Rubliovkos rajone, milžiniška teritorija – tokiu, bent 18 mln. dolerių turtu, anot Rusijos opozicijos, disponuoja šalies gynybos ministras Sergejus Šoigu.
Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu slapta pasistatė rūmus už 18 mln. dolerių?
Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu slapta pasistatė rūmus už 18 mln. dolerių? / Alburov.ru nuotr.

Iš paukščio skrydžio darytų rūmų nuotraukas savo tinklapyje paskelbė Aleksejaus Navalno bendražygis, Kovos su korupcija fondo aktyvistas Georgijus Alburovas. O paganyti akis tikrai yra kur. Garsioji Rubliovka seniai tapo prabangos (kartais – ir besaikybės) simboliu. Bet ir jos fone beveik baigti statyti S.Šoigu priskiriami rūmai išsiskiria smarkiai.

Savo publikacijoje G.Alburovas pateikia oficialius Rusijos nekilnojamojo turto registro duomenis. Pagal juos, rūmai stovi ant sklypo, padalinto į dvi dalis, kurių bendras plotas – 0,9 hektaro. Žemės savininkė – Jelena Antipina. Ši pavardė, anot Rusijos opozicionieriaus, iš pradžių kone nieko nesakė. Tada G.Alburovas sumanė patikrinti, kas buvo ankstesni šios žemės Rubliovkoje savininkai.

Prabangus sklypas priklausė studentei

G.Alburovo skelbiamais duomenimis, 2009 m. lapkritį žemę vienoje brangiausių vietų Rusijoje įsigijo Ksenija Šoigu – gynybos ministro dukra. Jai tuo metu buvo vos 18 metų.

„Kaip aštuoniolikmetė studentė Ksenija Šoigu tapo savininke žemės, kurios vertė siekė mažiausiai (...) 9 mln. dolerių – neaišku“, – tęsia A.Navalno bendražygis.

Anot G.Alburovo, statybos pradėtos 2010 m., kai žemę dar valdė S.Šoigu dukra. Rusijos opozicionieriaus skaičiavimais, kuriuos jis atliko remdamasis oficialiomis S.Šoigu ir jo šeimos turto deklaracijomis, nei ministras, nei jo šeima oficialiai neturėjo pinigų tokio sklypo įsigijimui ar, juo labiau, prabangioms statyboms japonišku stiliumi.   

Pakeliui pas ministro giminaitę – kaltinimai talkinant teroristams

Galiausiai G.Alburovas paaiškina, kuo dabartinė žemės savininkė susijusi su S.Šoigu. Anot opozicinieriaus, Jelena Antipina yra S.Šoigu žmonos sesuo. Mergautinė ministro sutuoktinės pavardė buvo Irina Antipina.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas ir Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas ir Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu.

G.Alburovas skelbia ketinęs susitikti su J.Antipina, tačiau planas nepavyko – mat įsikišo Rusijos saugumiečiai.

„Mus prie pat jos namų pagavo FSB ir milicijos darbuotojai ir išvežė į nuovadą“, – rašo G.Aburovas. Anot jo, oficialus opozicionierių sulaikymo motyvas buvo įtarimai, jog jie yra vagys.

Nuovadoje G.Alburovas teigia išgirdęs, jog jis renka „tų, kurie kariauja Sirijoje“ artimųjų duomenis ir ketina adresus perduoti „Islamo valstybės“ teroristams.

Visą S.Šoigu priskiriamą kompleksą Rubliovkoje G.Alburovas vertina bent 18 mln. dolerių. 

Pilną G.Alburovo publikaciją ir visas nuotraukas galite rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius