Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos gyventojai skirtingai vertina šalies plėtotę

Rusijos gyventojai, remiantys ar kritikuojantys šalies politiką, susiskirstė į dvi stovyklas, bet esant stabilioms protesto nuotaikoms, daugėja norinčiųjų dalyvauti opozicijos akcijose ir protestuoti prieš valdžią. Tokie Viešosios nuomonės fondo apklausų, surengtų liepos 28-29 dienomis tarp 1500 respondentų iš iš 43 Rusijos subjektų 100 miestų ir kaimų, rezultatai.
Rusijos vėliava
Rusijos vėliava / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rusai Rusija

Dabartiniu Rusijos plėtotės kursu patenkintas kas trečias respondentas (31 proc.), tai 9 proc. mažiau nei pagal tokios pat apklausos, surengtos 2009 metų vasarį, rezultatus. Tarp teigiamai nusiteikusių Rusijos gyventojų daugiausia yra „Vieningosios Rusijos“ rinkėjų (48 proc.), miestų-milijonierių gyventojų (44 proc.), vadinamųjų XXI amžiaus žmonių (40 proc.), gaunančių dideles pajamas apklaustųjų (39 proc.) ir 31-45 metų Rusijos gyventojų (36 proc.).

Nesutinka su dabartine šalies politika 35 proc. apklaustųjų. Tarp nepatenkintųjų šalies plėtotės krypties pasirinkimu – Michailo Prochorovo šalininkai (63 proc.), RFKP (55 proc.) ir RLDP (51 proc.). Beveik pusė (45 proc.) didelių miestų gyventojų taip pat nepritaria tam, kas vyksta Rusijoje, išsiaiškino sociologai.

13 proc. neigiamai nusiteikusių piliečių skundžiasi dėl ekonominių problemų („nepavyksta atsitraukti nuo naftos ir dujų, nuo priklausomybės nuo jų“, „ėmė pernelyg greitai kilti kainos“), 8 proc. – dėl „antiliaudinės socialinės politikos (“neskiriama dėmesio medicinai, švietimui, mokslui„, “jeigu bus mokamas mokslas – tai galas šaliai„). Žmonių nuskurdimas kelia susirūpinimą 6 proc. apklaustųjų (prieš nemokumą mano pensijos užteko, o dabar nuolatinė įtampa, nėra pinigų, vis blogiau ir blogiau“), neveiksmingas vadovavimas šaliai – 4 proc. („vyriausybės veiksmai nenuoseklūs“). Po 3 proc. apklausos dalyvių skundžiasi dėl nedarbo ir korupcijos.

Naujausi Viešosios nuomonės fondo sociologų tyrimai rodo, kad kiek padaugėjo respondentų, nusiteikusių aktyviai protestuoti prieš valdžią. Štai 8 proc. pastarosios apklausos dalyvių pareiškė pasiryžimą sudalyvauti opozicijos akcijoje, palyginti su 6 proc. prieš dvi savaites.

Tik 4 proc. eis į mitingą valdžiai remti, rodo Viešosios nuomonės fondo apklausa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius