Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos ir JAV diplomatijos vadovai kitą savaitę susitiks Aliaskoje

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas ir JAV valstybės sekretorius Rexas Tillersonas kitą savaite – gegužės 10 arba 11 dieną – susitiks Aliaskoje, kur bus rengiamas Arkties viršūnių susitikimas, pirmadienį pranešė Rusijos užsienio reikalų ministerija.
Rexas Tillersonas ir Sergejus Lavrovas
Rexas Tillersonas ir Sergejus Lavrovas kitą savaitę susitiks Aliaskoje. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dėl šio susitikimo S.Lavrovas ir R.Tillersonas susitarė telefonu, sakoma ministerijos pranešime.

S.Lavrovo apsilankymas aštuonių Arkties šalių ministrų susitikime bus pirmoji jo kelionė į Jungtines Valstijas nuo to laiko, kai JAV prezidentu sausį tapo Donaldas Trumpas.

O R.Tillersonas Rusijoje lankėsi praėjusį mėnesį. Per savo vizitą jis susitiko su šalies diplomatijos vadovu bei prezidentu Vladimiru Putinu.

Savo trumpame pokalbyje telefonu S.Lavrovas ir R.Tillersonas taip pat kalbėjosi apie tarptautinį susitikimą dėl Sirijos, vyksiantį gegužės 3–4 dienomis Astanoje, Kazachstane, sakoma pranešime.

Įtampą tarp Maskvos ir Vašingtono paaštrino praėjusį mėnesį amerikiečių surengtas bombardavimas vienoje Sirijos bazėje, reaguojant į Sirijos prezidento Basharo al Assado režimo surengtą galimą cheminę ataką Chan Šeichūno mieste.

Savo ruožtu Rusija, pagrindinė Sirijos sąjungininkė, sustabdė susitarimo su JAV, pagal kurį numatyta užkirsti kelią jų oro pajėgų susirėmimams Sirijos oro erdvėje, galiojimą.

Pareigūnai iš aštuonių šalių, besiribojančių su Arktimi, gegužės 10–11 dienomis susitiks Ferbankso mieste Aliaskoje. Jie aptars aplinkos apsaugos regione klausimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius