-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos ir pasaulio stačiatikiai švenčia Kalėdas

Stačiatikiai antradienio naktį pradėjo švęsti vieną svarbiausių savo švenčių – Kalėdas.
Patriarchas Kirilas
Patriarchas Kirilas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Rusijos stačiatikių bažnyčia tebesilaiko Julijaus kalendoriaus, pagal kurį Kalėdų diena yra ne gruodžio 25-oji, o sausio 7-oji. Rusijoje tai yra valstybinė šventė.

Maskvos ir visos Rusijos patriarchas Kirilas, pagal tradiciją, Kristaus Išganytojo katedroje celebravo pagrindines Kalėdų pamaldas.

Patriarchas Kirilas ir Rusijos vyriausybės vadovas Dmitrijus Medvedevas prie Kristaus Išganytojo katedros altoriaus pasikeitė kalėdinėmis atminimo dovanomis, pranešė Maskvos patriarchato spaudos tarnybos vadovas Aleksandras Volkovas.

D.Medvedevas, kuris į pagrindinę šalies šventovę atvyko su žmona, patriarchui įteikė baltų rožių puokštę ir pasveikino Rusų Ortodoksų Bažnyčios vadovą sulaukus Kalėdų.

Visus stačiatikius, švenčiančius Išganytojo gimimą, taip pat pasveikino Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, pranešė antradienį Kremliaus spaudos tarnyba.

Daugiau kaip trys ketvirtadaliai rusų laiko save ortodoksais, bet cerkvėse reguliariai lankosi daug mažiau žmonių, nors po komunistinės Sovietų Sąjungos žlugimo religija vėl įgavo didesnę reikšmę.

Gimusį pasaulio Išganytoją šią naktį taip pat garbino Serbų, Gruzinų ir Jeruzalės Bažnyčios, kurios taip pat gyvena pagal Julijaus kalendorių. Vienos svarbiausių pamaldų vyko Betliejuje – bazilikoje, pastatytoje virš Kristaus Gimimo olos skliautų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius