Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos izoliacija – netinkamas kelias kuriant taikią ir stabilią Europą, mano Norvegijos kariuomenės vadas

Norvegijos kariuomenės vadas generolas Haraldas Sunde teigia, norint sukurti taikią ir stabilią Rusijos izoliavimo politika yra netinkama.
Karinis paradas Raudonojoje aikštėje
Karinis paradas Raudonojoje aikštėje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Izoliacija Rusija

Pasak jo Sovietų Sąjunga ir Rusija – tai du skirtingi dalykai, o skatinti pozityvius pokyčius Rusijoje yra ypač svarbu dabartiniame pasaulinės ekonomikos kontekste.

„Aš tikrai linkiu gero Rusijos žmonėms, kad jiems būtų prieinamas toks pat augimas, skaidrumas, išsivystymas socialinėje ir ekonominėje srityse, pagarba žmogaus teisėms kaip ir kitose šalyse. Aš tikiuosi, kad politika ir diplomatija padarys viską, kad sukurtų pasitikėjimą ir padėtų Rusijos žmonėms. Šiuo požiūriu būtinos bendros pastangos, kadangi izoliacija nėra tinkamas kelias. Tik taip mes galime sukurti taikią ir stabilią Europą“, – interviu BNS ir karinei žiniasklaidai sakė šią savaitę Lietuvoje viešėjęs H.Sunde.

Jis pasakojo, kad Norvegijos šiaurėje tarnaujantys kariškiai santykius su kolegomis kaimyninėje Rusijoje stengiasi palaikyti vengdami nesusipratimus keliančių situacijų. Norvegijos kariuomenės vado teigimu, jam kaip kariškiui yra svarbu, kad būtų palaikomi santykiai su Rusija.

„Būdami Kolos pusiasalio ir Šiaurės laivyno kaimynai, mes susitinkame jūroje. Mes turime labai gerą ryšį, gerus santykius su Šiaurės laivynu. Jie prasidėjo, kai Rusijoje įvyko tragiškas incidentas Kursko povandeniniame laive. Yra ir jūreivystės praktika, labai audringuose šiaurės vandenyse reikia palaikyti ryšį, reikia turėti atvirus santykius“, – teigė H.Sunde.

„Taigi vengiame situacijų, kurios galėtų kelti nesusipratimus. Tai galioja visiems kariškiams kaimynystėje. Reikia laiko sukurti santykiams, supratimui ir nedaryti nesusipratimų, kadangi labai lengva grįžti prie seno Šaltojo karo priešo paveikslo“, – kalbėjo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius