Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos jaunimas ragina Vladimirą Putiną susikeisti vietomis su Michailu Chodorkovskiu

Rusijos jaunimo aktyvistai Urale siūlo įtakingajam šalies premjerui Vladimirui Putinui susikeisti vietomis su kalinčiu naftos bendrovės „Jukos“ vadovu Michailu Chodorkovskiu, kurį teismas pripažino kaltu ir antroje baudžiamojoje byloje.
M.Chodorkovskio palaikymo mitingas
M.Chodorkovskio palaikymo mitingas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Jaunimo judėjimo „Oborona“ aktyvistai sekmadienio naktį Jekaterinburgo miesto pastatų sienas išpurškė keliomis dešimtimis trafaretinių V.Putino ir M.Chodorkovskio atvaizdų, taip norėdami atkreipti visuomenės dėmesį į teisme nagrinėjamą baudžiamąją bylą,

Pasak judėjimo aktyvistų, po piešiniais esantis užrašas „Mainau Putiną į Chodorkovskį“ yra užuomina į V.Putino pareiškimą, kad „vagis turi sėdėti kalėjime“, sakoma judėjimo pareikšime.
Interviu radijui „Echo Moskvy“ judėjimo „Oborona“ dalyvis Stepanas Rudakovas sakė, kad niekas iš pastatų sienas išpurškusių asmenų nebuvo suimtas, nes žemiau 30 laipsnių Celsijaus nukritusi oro temperatūra milicijos darbuotojams neleido kelti kojos į gatvę, o miesto gyventojus įkalino namuose.

Maskvos teismas pirmadienį paskelbė kaltinamąjį nuosprendį M.Chodorkovskiui ir buvusiam susivienijimo „Menatep“ vadovui Platonui Lebedevui, sugriaudamas Rusijos liberalų viltį, kad teismai galėtų parodyti naują savo požiūrį į šią bylą.

Šį mėnesį V.Putinas pareiškė, kad M.Chodorkovskis „privalo sėdėti kalėjime“, nes jo kaltė buvo įrodyta teisme, o rankos buvo suteptos krauju.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius