Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
01 31 /10:46

Montuodami prieštankinę miną Rusijos kariai ją susprogdino

Rusijos Belgorodo srityje, netoli sienos su Ukraina, rusų kareiviai, bemontuodami prieštankinę miną, ją susprogdino ir patyrė daugybinių sužalojimų, skelbia susirašinėjimo platformos „Telegram“ kanalas „Astra“.
Rusijos karys
Rusijos karys / „IMAGO“/„Scanpix“

Teigiama, kad Belgorodo srityje sprogus prieštankinei minai buvo sužeistas pasienietis ir du Rusijos gynybos ministerijos kariškiai.

Kanalo duomenimis, sprogimas įvyko antradienio rytą netoli Novostrojevkos-Druhos kaimo. Kaimas yra netoli sienos su Charkivo sritimi. Tvirtinama, kad mina sprogo ją montuojant.

Dėl sprogimo vienas pasienietis buvo sužeistas, jam buvo amputuoti pirštai. Kitas kariškis buvo sužeistas skeveldros, o jo kolegai amputuoti kojų pirštai. Visi jie buvo hospitalizuoti Belgorodo antrojoje miesto ligoninėje.

Nė vienas civilis nebuvo sužeistas.

Incidentai Rusijos kariuomenėje yra pakankamai dažni. Nors šalies vadovybė slepia savo karių nuostolius kare prieš Ukrainą, Generalinis štabas nurodo, jog nuo plataus masto invazijos pradžios buvo likviduota daugiau kaip 385 tūkst. rusų. Vien per pastarąją parą Ukrainos gynėjai nukovė daugiau kaip tūkstantį Rusijos karių.

Tuo tarpu britų žvalgyba pažymi, kad 2023 m. rusų nuostoliai padidėjo. Tikėtina, kad Maskvai prireiks iki 10 metų atstatyti profesionalią kariuomenę.

Rusijos opozicinė žiniasklaida patvirtino daugiau kaip 43 tūkst. kare žuvusių rusų karių sąrašą, įskaitant mažiausiai 3 tūkst. karininkų. Tačiau neabejojama, kad tikrieji Rusijos kariuomenės nuostoliai yra daug didesni.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius