Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
03 23 /16:50

Rusijos kariuomenė teigia užėmusi ukrainiečių kaimą netoli Bachmuto

Rusijos ginkluotosios pajėgos šeštadienį pranešė užėmusios Ukrainos Ivanivskės kaimą, esantį į vakarus nuo Bachmuto, kurį Maskvos kariai užėmė praėjusią gegužę, po kelis mėnesius trukusio mūšio, per kurį miestas buvo sulygintas su žeme.
Oleksandr Ratushniak / REUTERS
Oleksandr Ratushniak / REUTERS

„Krasnojės kaimas Donecko liaudies respublikoje buvo išvaduotas“, – sakoma Rusijos gynybos ministerijos pareiškime, kuriame vartojamas senas rusiškas gyvenvietės pavadinimas.

Jevgenijus Prigožinas, velionis Rusijos sukarintos grupuotės „Wagner“ vadovas, yra sakęs, kad 20 tūkst. jo kovotojų žuvo bandydami užimti Bachmutą.

Rusijos pajėgos pastarosiomis savaitėmis teigė perėmusios kelių fronto linijoje esančių gyvenviečių kontrolę, Ukrainos pajėgoms susiduriant su karių ir amunicijos trūkumu.

Praėjusį mėnesį rusai užėmė Advijivką, esančią netoli Rusijos kontroliuojamo Donecko miesto.

Tai buvo pirmas didelis pastarojo laiko teritorinis laimėjimas, kurį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas sveikino kaip įrodymą, kad jo pajėgos grįžo į puolimo režimą.

Rusijos gynybos ministerijos šeštadienio pareiškime sakoma, kad kariuomenė „išvadavo“ Ivanivskę, tai pat esančią netoli Časiv Jaro, galinčio tapti kitu taikiniu.

Jei rusai užimtų Časiv Jarą, galėtų intensyvinti atakas prieš strateginę reikšmę turintį Kramatorską, jau dabar vis labiau apšaudomą.

Rusijos pareiškimas pasirodė augant įtampai dėl penktadienio atakos prieš koncertų salę Maskvos priemiestyje, kai, pasak pareigūnų, žuvo mažiausiai 133 žmonės.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas šeštadienį per televiziją kreipdamasis į šalies gyventojus pareiškė, kad keturi sulaikyti kaltininkai „keliavo Ukrainos link, kur, preliminariais duomenimis, turėjo galimybę kirsti sieną“.

Rusijos saugumo tarnyba FSB anksčiau teigė, kad užpuolikai palaikė ryšius su žmonėmis Ukrainoje ir bandė ten pabėgti.

Ukraina griežtai neigia, kad yra kaip nors susijusi su išpuoliu, ir sako, kad Rusija ieško pretekstų karui eskaluoti. Jungtinės Valstijos penktadienį pareiškė, jog nėra jokių ženklų, kad Ukraina, kovojanti su Rusijos invazija, būtų susijusi su kruvinu išpuoliu Maskvos koncertų salėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius