Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos kariuomenei kuriamas egzoskeletas, leisiantis kariui pakelti iki 100 kg

Perspektyvų rusišką egzoskeletą vilkintis kovotojas galės pernešti naudingo svorio iki 100 kg ir šaudyti kulkosvaidžiu, laikydamas jį vienoje rankoje, sakė Centrinio tiksliosios mašinų pramonės mokslinio tyrimo instituto (CNIITočmaš) karių gyvybiškai svarbios kovinės ekipuotės sistemų konstruktorius Olegas Faustovas.
Rusijos karys pratybose
Rusijos karys pratybose / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.
Temos: 2 Rusija Egzoskeletas

„Pagrindinė šio egzoskeleto paskirtis – gerinti fizines naudotojo galimybes. Mes jau išbandėme egzoskeleto pavyzdžius, kuomet buvo galima šaudyti iš graižtvinio šautuvo ar kulkosvaidžio viena ranka“, – interviu agentūrai „Interfax“ sakė O.Faustovas.

„Remiantis mūsų skaičiavimais, „teisingą“ kovinį egzoskeletą vilkintis karys galės judėti kovos lauke iki 20 km per valandą greičiu ir nešti naudingo svorio iki 100 kg“, – sakė jis.

Egzoskeletas – specialus įrenginys, didinantis naudotojo raumenų jėgą. Aktyvus egzoskeletas veikia naudodamas autonominio energijos šaltinio energiją. Pasyvūs egzoskeletai, nenaudojantys autonominių akumuliatorių, mažina pernešamo svorio kiekį.

Anot O.Faustovo, daugelį egzoskeleto elementų realu sukurti jau dabar, tačiau problemų kelia maitinimo elementai.

„Mokslinės-techninės užuomazgos yra ir Rusijoje, ir užsienyje, tačiau dar nesukurta „baterija“, kuri atitiktų keliamus reikalavimus“, – sakė instruktorius.

Anksčiau „CNIITočmaš“ vadovas Dmitrijus Semizorovas interviu agentūra „Interfax“ sakė, kad Rusijoje atliekami pažangių egzoskeleto pavyzdžių bandymai.

„Šiuo metu tiek Rusijoje, tiek ir užsienyje sukurti egzoskeletai dar yra tolimi nuo tobulumo. Tačiau darbai šia linkme vyksta. Dabar jau išbandomi maketiniai ir pažangūs pavyzdžiai“, – sakė jis.

Rusijos sausumos pajėgų vadas Olegas Saliukovas yra sakęs, kad perspektyvoje į Rusijos kovinę ekipuotę „Ratnik3“ gali būti įtrauktas ir egzoskeletas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius