Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rusijos Kaukazo islamistų sukilėliai teigia nužudę Vladikaukazo merą

Neramiame Rusijos Kaukazo regione veikianti islamistų grupuotė prisiėmė atsakomybę už Vladikaukazo mero nužudymą, ketvirtadienį pranešė su sukilėliais ryšius palaikantis tinklalapis.

„Mirties bausmę Alacho priešui įvykdė „Kataib al Chul" emyras", – sakoma interneto svetainėje www.kavkazcenter.com išplatintame pranešime.

Vladikaukazo meras Vitalijus Karajevas nušautas trečiadienį. Tinklalapis, kuris yra Šiaurės Kaukazo islamistų sukilėlių ruporas, nurodo, kad mažai žinoma grupuotė „Kataib al Chul" yra vietinė islamistų sukilėlių pajėgų organizacija.

Tačiau Šiaurės Osetijos tyrimo institucijos sako, kad kol kas įtariamieji nenustatyti.

Kovotojų pareiškimą paskelbė tinklalapis kavkazcenter. com, kuris yra Čečėnijos separatistų tribūna. Pareiškime sakoma, kad V.Karajevas buvo nužudytas „dėl „moterų musulmonių, kurios dėvi chidžabą, persekiojimo".

„Mirties bausmę Alacho priešui įvykdė „Kataib al Chul".Organizacija „Kataib al Chul“ anksčiau prisiėmė atsakomybę už Rusijos karinio lėktuvo katastrofą virš Vladikaukazo 2006 metų rugsėjį, sprogimus lošimo namuose Šiaurės Osetijos sostinės centre 2006 metų vasarį ir už Šiaurės Osetijos kovos su organizuotu nusikalstamumu valdybos vadovo Marko Mecajevo nužudymą 2008 metų kovą.

Tačiau anksčiau Šiaurės Osetijos VRM atstovai pareiškė, kad grupuotės pavadinimas jiems nieko nesako. Pasak jų, sprogimų lošimų namuose, kurių organizavimu grupuotė gyrėsi, tyrimas parodė, kad tai buvo ne teroro aktai, o kriminalinis tarpusavio santykių aiškinimasis.

Ketvirtadienį Tyrimo komiteto prie Pietų federalinės apygardos prokuratūros oficialusis atstovas pareiškė, kad kol kas tiriamos įvairios Vladikaukazo mero nužudymo versijos. Pasak jo, „šiuo metu įtariamųjų ratas nenustatytas".

Tuo pat metu Rusijos federalinės saugumo tarnybos direktorius Aleksandras Bortnikovas pareiškė, kad tarnyba priėjo išvadą, jog sprogimą maršrutiniame taksi lapkričio 6 dieną Vladikaukaze organizavo „banditų pogrindis, susijęs su tarptautinėmis teroristų organizacijomis".

Vladikaukazo meras buvo nušautas trečiadienį apie 9 valandą Maskvos laiku, kai sėdosi į tarnybinį automobilį prie savo namo laiptinės. Automobilyje buvo vairuotojas ir apsaugininkas. Jie pranešė, kad nematė, kas šovė, tik girdėjo šūvio garsą.

Meras mirė reanimacijoje praėjus kelioms minutėms, kai buvo atvežtas į ligoninę. V.Karajevui buvo 46 metai. Jis turėjo žmoną ir tris vaikus. „Interfax" šaltinis teisėsaugos institucijose pažymėjo, kad V.Karajevo automobilyje rasta tik viena kulkos skylutė.

Pirminiais tyrimo duomenimis, V.Karajevą nušovė snaiperis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius