-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 25 /2018 03 26

Rusijos Kemerove užsiliepsnojo prekybos centras: mažiausiai 55 žmonės, tarp jų daug vaikų, žuvo

Sekmadienį Vakarų Sibiro Kemerovo miesto pramogų ir prekybos centre „Žiemos vyšnia“ kilo gaisras. Vykstant skubiai evakuacijai, kuri, liudininkų teigimu, buvo itin chaotiška, kai kurie žmonės šokinėjo per langus. Gaisro metu žuvo dešimtys žmonių, tarp jų – ir vaikai, praneša newsru.com.
Gaisras prekybos ir pramogų centre „Žiemos vyšnia“ Kemerove
Degantis prekybos ir pramogų centras Kemerove / „Scanpix“/„Sputnik“ nuotr.

Papildyta 9.20 val. Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė užuojautą dėl daugiau nei pusšimtį gyvybių nusinešusio gaisro Rusijoje.

„Prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė nuoširdžią užuojautą Rusijos žmonėms dėl daugybę gyvybių nusinešusio tragiško gaisro Kemerove. Šalies vadovė palinkėjo stiprybės aukų šeimoms ir artimiesiems“, – rašoma pirmadienį prezidentūros išplatintame pranešime spaudai.

Papildyta 9.11 val. Vakarų Sibiro mieste Kemerove mažiausiai 55 žmonės žuvo per gaisrą prekybos ir pramogų centre „Žiemos vyšnia“, o daugiau kaip 10 jo lankytojų tebėra dingę, pirmadienį pranešė tarnybos.

Rusijos televizijos reportažuose matėsi iš statinio, kuriame taip pat veikė pirtis, boulingo klubas ir kino teatras, virstančius tirštus dūmus. Gaisras prekybos centre Kemerove, esančiame maždaug už 3 000 km į rytus nuo Maskvos, įsiplieskė sekmadienio popietę, kai prekybos centre buvo daug žmonių.

Pirmadienį paryčiais ugniagesiai paskelbė, kad atviros liepsnos jau užgesintos, baigiama likviduoti paskutinius teberusenančius židinius.

Vienas šaltinis nelaimės padarinių likvidavimo štabe sakė, kad gelbėtojai rado mažiausiai 55 žmonių palaikus.

Toliau ardomi griuvėsiai 3-iame ir 4-ame aukšte. Rasti 55 žuvusiųjų kūnai, – nurodė jis.

„Toliau ardomi griuvėsiai 3-iame ir 4-ame aukšte. Rasti 55 žuvusiųjų kūnai“, – nurodė jis.

Kemerovo ligoninėse šiuo metu tebėra 12 sužeistųjų, dar 36 asmenys išleisti gydytis ambulatoriškai.

Daugiau kaip 10 žmonių tebeieškoma.

Papildyta 7.54 val. Newsru.com praneša, kad, nepatvirtintais duomenimis, buvo rasta dar 14 kūnų. Jei ši informacija pasitvirtins, tuomet aukų skaičius išaugs iki 51.

Tuo metu kiti šaltiniai skelbia, kad Vakarų Sibiro mieste Kemerove mažiausiai 48 žmonės žuvo per gaisrą prekybos ir pramogų centre „Žiemos vyšnia“, o dar keliolika jo lankytojų tebėra dingę, pranešė tarnybos.

Rusijos televizijos reportažuose matėsi iš statinio, kuriame taip pat veikė pirtis, boulingo klubas ir kino teatras, virstančius tirštus dūmus. Gaisras prekybos centre Kemerove, esančiame maždaug už 3 000 km į rytus nuo Maskvos, įsiplieskė sekmadienio popietę, kai prekybos centre buvo daug žmonių. Pirmadienį ugniagesiai paskelbė, kad gaisras jau užgesintas.

Televizija „Rossija 24“, remdamasis gaisro padarinių likvidavimo štabo duomenimis, pirmadienio rytą paskelbė, kad šios tragedijos aukų skaičius išaugo iki 48 žmonių. Anksčiau buvo skelbta apie 37 žuvusiuosius.

Operatyvinis štabas nurodė, kad tebeieškoma 16 žmonių. Pasak gelbėtojų, jie gali būti kino salėse, kuriose įgriuvo perdangos.

Taip pat pranešama apie 84 sužeistus žmones.

Pagal preliminarius duomenis, gaisras prasidėjo 14 val. vietos (ir Lietuvos) laiku vienoje iš kino salių. Liepsnos nuniokojo daugiau kaip tūkstantį kvadratinių metrų, nurodė naujienų agentūros.

Kol kas neaišku, kokia buvo šio gaisro priežastis. Pasak tyrėjų, ugnis galėjo įsiplieksti dėl netvarkingos elektros instaliacijos vienoje kino salėje.

„Kino teatro dviejose salėse įgriuvo stogas“, – sakoma Tyrimų komiteto pranešime.

Iš degančio komplekso buvo evakuota apie 120 žmonių, sakė gelbėtojai.

„Šio prekybos centro keliuose aukštuose sekmadienį dieną buvo daug žmonių. Niekas tiksliai nežino, kiek žmonių buvo viduje, kai prasidėjo gaisras“, – sakoma Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijos vietos valdybos pareigūno Aleksandro Jeremejevo pranešime.

Į nelaimės vietą pasiųsta apie 300 ugniagesių ir gelbėtojų. Liepsnos buvo suvaldytos apie 20 val. 30 min., nurodė Nepaprastųjų situacijų ministerijos pareigūnai.

Kaip praneša „RIA Novosti“, nepaprastųjų situacijų ministras Vladimiras Pučkovas išvyko į Kemerovą.

Papildyta 24 val. News.ru skelbia, kad gaisro metu, remiantis naujausiais duomenimis, žuvo jau per 40 žmonių, dar tiek pat yra sužeistų. Manoma, kad aukų skaičius gali augti ir toliau. Pranešama, kad liepsna jau užgesinta, tačiau ugniagesiai toliau dirba gaisro vietoje ieškodami sužeistų ir žuvusiųjų.

Papildyta 23 val. Naujausiais duomenimis, gaisro aukų padaugėjo iki 12-os. Dingusiais laikomi 70 žmonių, iš jų 40 – vaikai. Gaisro metu buvo sužeisti 43 asmenys.

„Gelbėtojai ketvirtajame prekybos centro aukšte aptiko žuvusius vyrą ir vaiką. Netrukus buvo rasti dar penkių žmonių kūnai“, – pranešė specialiai šio gaisro gesinimui suformuoto operatyvinio ugnegiasių štabo atstovas.

Papildyta 21 val. „Gaisras jau nusinešė penkias gyvybes. 35 žmonės šiame prekybos centre buvę žmonės, kurių pasigedo jų artimieji, kol kas laikomi dingusiais be žinios. 32 žmonės jau kreipėsi į Kemerovo medikus pagalbos, iš jų dviem skirtas ambulatorinis gydymas, o kiti – paguldyti į ligonines“, – sakė ministerijos atstovas Kemerove Jevgenijus Dediuchinas.

„Pagal vieną pirminių versijų, gaisro židinys – vaikų žaidimo zonoje, batuto kambaryje. Neatmestina, kad gaisras kilo dėl vaikų išdykavimo su ugnimi – vienas iš vaikų galėjo turėti žiebtuvėlį, kuriuo galėjo uždegti poroloną, kuris užsiliepsnojo it parakas. Kita vertus, tiriamos visos įmanomos gaisro priežastys“, – pabrėžė jis.

Papildyta 19.10 val.

Naujausiais duomenimis, žuvusiųjų yra. Pagalbos į gydytojus kreipėsi 32 žmonės, 30 paguldyti į ligonines.

Įgriuvo pastato stogas. Manoma, gaisro židinys buvo batutų patalpoje. Kemerovo srityje paskelbta nepaprastoji padėtis.

Rusijos Federacijos tyrimų komitetas prieš kelias valandas paskelbė, kad pranešimas buvo gautas sekmadienį apie uždūmintas prekybos ir pramogų centro patalpas Kemerove. „Vykdant gelbėjimo darbus buvo rasti keturių vaikų kūnai, kurie buvo žaidimų kambaryje. Be to, yra sužeistų, jų skaičius tikslinamas. Šiuo metu gaisras gesinamas“, – rašoma komiteto interneto svetainėje.

Iškelta baudžiamoji byla dėl gaisro, kurio metu žuvo žmonės, įvykio vietoje dirba tyrėjai ir kriminalistai. Gaisro užgesinti nepavyksta, pastatą apsupę pareigūnai baiminasi, kad statinys gali sugriūti. Evakuoti žmonės ir iš gretimų pastatų, manoma, kad yra sprogimų grėsmė.

VIDEO: Kemerovo prekybos centre kilęs gaisras nusinešė mažiausiai 55 gyvybes

Iš viso, oficialiais duomenimis, nukentėjo 24 asmenys.

Pranešama, kad artimieji ieško ir negali rasti 17 žmonių, kurie, kaip manoma, buvo šiame prekybos ir pramogų centre. Tikėtina, kad jie dar gali būti sudegusiame pastate.

Kai kurių žiniasklaidos priemonių teigimu, gaisrui kilus nesuveikė priešgaisrinė signalizacija, todėl dalis lankytojų buvo atkirsti nuo įėjimų. Kai kurie šoko per langus, kiti atsidūrė ant stogo ir ten laukė gelbėtojų.

Newsru.com teigimu, gaisras kilo centro „Žiemos vyšnia“ ketvirtame aukšte, žmonės evakuoti, įvykio vietoje liepsnas gesino daugiau nei dešimt ugniagesių ekipažų, nes ugnis išplito į tris iš keturių pastato aukštų.

Pranešta, kad gaisro židinys yra vienoje iš kino teatro salių.

Socialiniuose tinkluose išplito vaizdai, kai bent vienas žmogus iššoka per langą, iš kurio veržiasi dūmų kamuoliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius