Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos kerštas JAV: rengiamasi uždrausti rusų įvaikinimą Jungtinėse Valstijose

Rusijos parlamentas gali balsuoti dėl įstatymo su pataisa, kuria būtų uždrausta amerikiečiams įvaikinti rusų vaikus, ir šitaip atsikeršyti amerikiečiams dėl praėjusią savaitę JAV priimto vadinamojo Magnitskio įstatymo, pranešama pirmadienį Rusijos žiniasklaidoje.
Šiuo metu uostamiestyje globojami 174 vaikai, kurių abu jų tėvai išvykę dirbti į užsienį.
Dauguma deputatų Valstybės Dūmoje pasirengusi palaikyti įstatymą, kuris būtų papildytas draudimu įvaikinti Rusijos piliečių vaikus Jungtinėse Valstijose / „15min“ nuotr.

Rusiškajam įstatymui, neoficialiai jau vadinamam „Dimos Jakovlevo įstatymu“, penktadienį buvo pritarta Valstybės Dūmoje pirmuoju skaitymu. Taip reaguota į JAV sudarytus sąrašus, kuriuose įrašyti asmenys, siejami su advokato Sergejaus Magnitskio mirtimi 2009 metais kalėjime. Šiems asmenims draudžiama išduoti vizas kelionei į JAV it įšaldomos jų sąskaitos Jungtinėse Valstijose.

Pusantrų metų D.Jakovlevas, įsūnytas amerikiečių, mirė nuo karščio paliktas uždarytame automobilyje per vasaros kaitrą 2008 metais. Teismai Dimos įtėviui nustatė nužudymą dėl neatsargumo.

Rusijos įstatymu numatoma uždrausti Rusijos Federacijos teritorijoje lankytis JAV piliečiams, kurie yra įvykdę nusikaltimus užsienyje esančių Rusijos piliečių atžvilgiu arba prisidėjo prie tokių nusikaltimų

Rusijos įstatymu, kurio projektą gruodžio 10 dieną pateikė Dūmos pirmininkas Sergejus Naryškinas kartu su keturių parlamento frakcijų vadovais, numatoma uždrausti Rusijos Federacijos teritorijoje lankytis JAV piliečiams, kurie yra įvykdę nusikaltimus užsienyje esančių Rusijos piliečių atžvilgiu arba prisidėjo prie tokių nusikaltimų; taip pat toks draudimas būtų taikomas asmenims, prisidėjusiems prie Rusijos piliečių pagrobimo ar neteisėto jų laisvės atėmimo, taip pat tiems, kurie priėmė nepagrįstus arba neteisingus nuosprendžius Rusijos piliečiams ir nepagrįstai teisiškai persekioja juos ir t.t.

Tokiems JAV piliečiams numatytas Rusijoje jų laikomų finansinių ar kitų aktyvų areštas, bei draudimas sudaryti turtinius ar investicinius sandorius.

Dauguma deputatų Valstybės Dūmoje pasirengusi ir antruoju skaitymu palaikyti šį įstatymą, kuris būtų papildytas draudimu įvaikinti Rusijos piliečių vaikus Jungtinėse Valstijose, arba pristabdyti tokį įvaikinimą, sakė Valstybės Dūmos vicepirmininkas Sergejus Neverovas, kuris yra ir partijos „Vieningoji Rusija“ generalinės tarybos sekretorius.

„Aš neatmetu, kad mes kalbėsime ir apie pristabdymą, ir apie visišką draudimą įsūnyti Rusijos vaikus JAV piliečiams – tokią poziciją mes siūlysime deputatams“, – sakė jis žurnalistams pirmadienį.

S.Neverovas patvirtino, kad šis klausimas bus svarstomas pirmadienį vakare Valstybės Dūmos konstitucinės įstatymų leidybos ir valstybės kūrimo komitete.

Jo nuomone, toks draudimas turėtų galioti tol, kol JAV bus priimami neobjektyvūs teismo sprendimai – kaip buvo svarstant Rusijos piliečių vaikų žūtis amerikiečių šeimose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius