-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rusijos komunistai siūlo įstatymo projektą – gresia 10 metų nelaisvės už sovietų ir nacių sulyginimą

Komunistų partijos įstatymų leidėjai pirmadienį užregistravo įstatymo pataisą, kuri suteiktų galimybę net 10 metų nelaisvės bausme bausti tuos, kurie lygintų sovietų ir nacių režimus, skelbia Rusijos žiniasklaida.
Genadijus Ziuganovas
Genadijus Ziuganovas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak įstatymo pataisų rengėjų, tai yra atsakymas į „augančias tendencijas keisti pokarinę tvarką ir perrašyti Antrojo pasaulinio karo rezultatus“.

Kaltinimai norint keisti pasaulio tvarką ir perrašyti istoriją tapo labai būdingu Kremliaus instrumentu informaciniame kare. Tuo pat metu dabartinė Rusijos valdžia vis dažniau teisina sovietų nusikaltimus ir šlovina šį laikotarpį bei tariamus jo laimėjimus.

Dūmos deputatų Valerijaus Raškino ir Sergejaus Obuchovo siūloma pataisa taip pat įteisintų penkerių metų nelaisvės bausmes už „nacių nusikaltimų reabilitaciją“. Nubaustiesiems taip pat grėstų ir iki trejų metų bausmės periodas, kurio metu jiems būtų ribojama galimybė įsidarbinti.

Įstatymo pataisų autoriai teigė, kad tai atsakas ir į Europos Tarybos parlamentinės asamblėjos 2006 metų rezoliuciją, kurioje smerkiami totalitarinių režimų nusikaltimai.

„Tokie ir panašūs teiginiai sudaro įspūdį, kad Sovietų Sąjunga buvo kalta dėl Antrojo pasaulinio karo pradžios“, – piktinosi Rusijos komunistų partijos nariai.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, 2009 metais vadinęs Molotovo-Ribbentropo paktą „nepateisinamu moraline prasme“, „žalingu“ ir „pavojingu“, neseniai vėl prabilo, kad šis aktas buvo pateisinamas dėl Maskvos pastangų išsaugoti taiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius