Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos kovinių laivų būrys išplaukė iš Sirijos teritorinių vandenų, pranešė Rusijos gynybos ministerija

Rusijos karinio jūrų laivyno laivų grupė su lėktuvnešiu „Admiral Kuznecov“ priešakyje antradienį išplaukė iš Tartuso uosto, kur buvo užsukę pasipildyti atsargų.
Lėktuvnešis „Admiral Kuznecov“
Lėktuvnešis „Admiral Kuznecov“ / Wikimedia.org nuotr.

„Šiandien laivų grupė, pasipildžiusi atsargų, paliko Sirijos teritorinius vandenis ir toliau atlieka užduotis, numatytas tolimojo žygio plane“, – rašoma Vakarų karinės apygardos spaudos tarnybos Šiaurės laivyno informacijos skyriaus pranešime, išplatintame antradienį.

Numatoma, pažymima jame, „kad artimiausiu laiku grupės denio aviacijos lakūnai atliks skrydžius iš sunkiojo lėktuvnešio kreiserio  „Admiral Kuznecov“ į paskirtus Viduržemio jūros rajonus“.

Tartuse nuolat yra Rusijos Karinio jūrų laivyno laivų materialinio ir techninio aprūpinimo punktas.

Laivų grupuotė išplaukė į žygį gruodžio 6 dieną ir atliko kelias denio aviacijos pratybas, priešlėktuvinės gynybos ir kovos su laivais pratybas, ir Naujuosius metus sutiko Viduržemio jūroje.

Į grupuotę, be „Admiral Kuznecov“, įeina didelis kovai su povandeniniais laivais skirtas laivas „Admiral Čabanenko“, sargybos laivas „Ladnyj“, gelbėjimo vilkikas „Nikolaj Čiker“ ir tanklaivis „Lena“. 

Žygyje dalyvauja Šiaurės, Baltijos ir Juodosios jūrų karo laivynų laivai. Laivų grupės tolimajam žygiui vadovauja Šiaurės laivyno vado pavaduotojas laivyno viceadmirolas Aleksandras Vitko, sakoma pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius