Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos lėktuvnešis Viduržemio jūroje prisidės prie Sirijos bombardavimo

Rusijos karinių jūrų pajėgų flagmanas lėktuvnešis „Admiral Kuznecov“ šeštadienį išplaukė į Viduržemio jūrą, kur prisidės prie pajėgų, vykdančių bombardavimus Sirijoje, pranešė Gynybos ministerija.
Lėktuvnešis „Admiral Kuznecov“
Lėktuvnešis „Admiral Kuznecov“ / Wikimedia.org nuotr.

Keliomis savaitėmis anksčiau Rusijos gynybos ministras nurodė, kad „Admiral Kuznecov“ bus dislokuotas Viduržemio jūros rytinėje dalyje, kad sustiprintų ten veikiančias šalies pajėgas.

Lėktuvnešį lydi kreiseris „Piotr Velikij“, eskadrinis minininkas „Viceadmiral Kulakov“ ir dideli kovos su povandeniniais laivais laivai, nurodė ministerija.

Rusija nuo praeitų metų rugsėjo vykdo bombardavimo kampaniją Sirijoje.

Šie laivai yra pritaikyti užtikrinti laivybos saugumą, taip pat „reaguoti į naujas šiuolaikines grėsmes, tokias kaip piratavimas ir tarptautinis terorizmas“, sakoma ministerijos pranešime.

Rusija nuo praeitų metų rugsėjo vykdo bombardavimo kampaniją Sirijoje, palaikydama šios šalies prezidentą Basharą al Assadą. Šias operacijas palaiko regione dislokuoti karo laivyno pajėgumai.

Sovietų Sąjungos laikais pastatytas „Admiral Kuznecov“ yra vienintelis Rusijos turimas lėktuvnešis, priklausantis Šiaurės laivynui, kurio pagrindinis uostas yra Murmanskas.

Misiją prie Sirijos krantų šiam laivui bus pirmoji po jo modernizacijos, kuri dar ne visiškai baigta.

Gynybos ministerija nenurodė, kiek laiko truks „Admiral Kuznecov“ misija.

Bombarduodama taikinius Sirijoje Rusija daugiausiai naudojasi Hmeimo oro pajėgų baze, esančia vyriausybės kontroliuojamoje teritorijoje.

Šią savaitę prezidentas Vladimiras Putinas pasirašė teisės aktą, ratifikuojantį Maskvos susitarimą su Damasku dislokuoti Rusijos pajėgas toje bazėje neribotą laiką..

Gynybos ministerija anksčiau šią savaitę taip pat paskelbė, kad Maskva ketina dabar turimą karinio laivyno kompleksą Sirijos Tartuso uostamiestyje paversti nuolatine baze.

Atakuodama taikinius Sirijoje, Maskva taip pat rengė ilgo nuotolio bombonešių antskrydžius iš bazių Rusijoje, taip pat leido sparnuotąsias raketas iš laivų Kaspijos jūroje ir povandeninio laivo Viduržemio jūroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius