Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos miestai rengia akcijas: „Užteks maitinti Maskvą!“

Socialiniuose tinkluose sklinda žinios apie tai, kad net keliuose Rusijos regionuose rugpjūčio 17-ąją vyks protesto akcijos, pavadintos „Užteks maitinti Maskvą!“. Novosibirskas, Jekaterinburgas ir Lietuvos pašonėje esantis Karaliaučius skelbiasi kuriantys savo liaudies respublikas ir kviečia protestuoti prieš Maskvos politiką. Karaliaučiaus kvietimas išskirtinis tuo, kad jis patalpintas Lietuvos vėliavos fone.
Tokį skelbimą galima rasti internete
Tokį skelbimą galima rasti internete

Kaip praneša glavnoe.ua, internete išplitus pranešimams apie tai, kad rugpjūčio 17-ąją Novosibirske praeis maršas už „Sibiro federalizaciją“ su šūkiu „Užteks maitinti Maskvą!“, Kremlius ne juokais supyko. Nes kaip kitaip galima būtų paaiškinti faktą, kad puslapiai su informacija apie renginį staiga pradėti blokuoti Rusijos Federacijos teritorijoje. Tai daroma reikalaujant Rusijos generalinei prokuratūrai.

Anot prokurorų, šia informacija „kviečiama kelti masinius neramumus, vykdyti ekstremistinius išpuolius ar dalyvauti masiniuose renginiuose, organizuojamuose nesilaikant nustatytos tvarkos“.

Lietuvos vėliavos fone su užrašu „Kaliningrado liaudies respublika“ kviečiama rinktis rugpjūčio 17 dieną 15 val. Šūkis – tas pats: „Užteks maitinti Maskvą!“

Net 14 žiniasklaidos priemonių sulaukė įspėjimų dėl šios informacijos skleidimo, jos buvo priverstos žinią pašalinti. 

Apribojimai pritaikyti ne tik Rusijos žiniasklaidai, bet ir kai kuriems užsienio portalams, pavyzdžiui, Baltarusijos charter97.org, kurio irgi pareikalauti apriboti galimybę perskaityti naujieną apie renginį Novosibirske.

Tačiau, atrodo, Sibiro gyventojai turi pasekėjų. Internete pasirodė dar vienas kvietimas į analogišką renginį Karaliaučiuje. Lietuvos vėliavos fone su užrašu „Kaliningrado liaudies respublika“ kviečiama rinktis rugpjūčio 17 dieną 15 val. Šūkis – tas pats: „Užteks maitinti Maskvą!“

Skelbimu savo profilyje „Facebook“ pasidalino žinomas Rusijos opozicijos politikas Borisas Nemcovas. Jis tegia, kad tokios akcijos yra „reakcija ir į Rytų Ukrainoje siaučiantiems separatistams teikiamą paramą, ir į finansinį regionų grobstymą, kuris vykdomas stiprinant centrinės valdžios įtaką“. Politikas siūlo tam, kad Rusija išliktų, tuoj pat nutraukti paramą separatistams Donbase ir stiprinti regionų finansinę nepriklausomybę.

Apie panašią akciją prabilo ir Uralo gyventojai. Tiesa, „Uralo respublika“ kol kas aptarinėjama tik uždaruose interneto forumuose, tačiau ten gana vienbalsiai pritariama idėjai „pasiųsti Kremlių po velnių“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius