-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 05 04 /08:48

Rusijos nacionalistų baikerių grupės „Naktiniai vilkai“ nariai sulaikyti prie Miuncheno

Dešimt Kremliaus politiką palaikančių Rusijos baikerių, priklausančių didesnei grupei, surengusiai prieštaringai vertinamą žygį motociklais per Europą pergalės Antrajame pasauliniame kare 70-ųjų metinių proga, sekmadienio vakarą pasiekė Vokietiją, pranešė Bavarijos pareigūnai.
„Naktiniai vilkai“ pakeliui į Bratislavą
„Naktiniai vilkai“ pakeliui į Bratislavą / nightwolves-ru.livejournal.com nuotr.
Temos: 1 Rusija

Ultranacionalistinio baikerių klubo „Naktiniai vilkai“ (Nočnye volki), palaikomo Rusijos prezidento Vladimiro Putino, nariai buvo nepraleisti per Lenkijos ir Lietuvos sienas, bet vis tiek tikisi pasiekti Vokietijos sostinę Berlyną šeštadienį.

Dešimt „Naktinių vilkų“ baikerių, kurie pirmieji pasiekė Vokietiją, išvažiavo iš Maskvos balandžio 25 dieną ir pasiekė Bavarijos pietinį Bad Reichenhalio miestelį, atvykę iš Austrijos, vienas vietos policijos atstovas sakė naujienų agentūrai DPA.

Prieš pasiekdami Berlyną jie planuoja pirmadienį aplankyti netoli Miuncheno esančią buvusią Dachau nacių koncentracijos stovyklą, kur Vokietijos kanclerė Angela Merkel sekmadienį dalyvavo to komplekso išvadavimo metinių minėjimo ceremonijoje, sakė „Naktinių vilkų“ atstovas Aleksandras Šapovalovas.

Kaip praneša baikerių atstovai, jie buvo sulaikyti prie Miuncheno. Baikeriai teigia, kad juos sulaikė apie 20 pareigūnų su šunimis. Šiuo metu tikrinami jų dokumentai.

Lenkijos premjerė Ewa Kopacz pareiškė, kad šis žygis yra provokacija

Baikeriai planavo nuvažiuoti 6 tūkst. kilometrų per Baltarusiją, Lenkiją, Čekiją, Slovakiją, Austriją ir Vokietiją, o savo žygį baigti Berlyne. Tačiau jiems teko ieškoti naujų maršrutų, kai motociklininkų nepraleido Lenkijos ir Lietuvos pasieniečiai.

Lenkijos premjerė Ewa Kopacz pareiškė, kad šis žygis yra provokacija.

Rusijos užsienio reikalų ministerija savo pranešime nurodė esanti „pasipiktinusi“ Lenkijos sprendimu ir kaltino Varšuvą meluojant dėl tikrųjų priežasčių, kodėl baikeriams nebuvo leista kirsti šalies teritorijos.

Rusijos baikeriai tvirtina, kad jų žygis nėra politiškai motyvuotas ir kad jie tesiekia pagerbti žuvusius per mūšius Antrajame pasauliniame kare.

Klubo „Naktiniai vilkai“ nariai surengė masinį žygį motociklais į Ukrainai priklausantį Krymo pusiasalį, kai Rusija jį aneksavo 2014 metų kovą. Kai kurie iš tų baikerių taip pat prisidėjo prie prorusiškų separatistų, kurie kaunasi su Kijevo vyriausybės pajėgomis Rytų Ukrainoje.

Šis baikerių klubas buvo įkurtas 1989 metais prieš pat subyrant Sovietų Sąjungai. Dabar jis turi apie 5 000 narių buvusiose Sovietų Sąjungos respublikose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius