Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos OMON apsupo Krymo totorių televiziją ATR Simferopolyje, vyksta kratos

Krymo totorių televizija ATR Simferopolyje pirmadienio rytą buvo apsupta OMON pajėgų, o pastate kratas atliko specialieji Vidaus reikalų ministerijos daliniai. Apie tai iš Rusijos okupuoto pusiasalio pranešė informacijos agentūra „Kryminform“. Tyrėjai tvirtina ieškantys dokumentų ir įrašų, susijusių su pernai vasarį įvykusiais neramumais priešais ATR redakciją, kurių metu žuvo du asmenys, rašo Tvn24.pl.
Protestuotojai ir policija Kryme
Dėl protestų Kryme pernai vasarį krečiama ATR televizija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Mažiausiai 20 specialiojo OMON padalinio pareigūnų pirmadienio rytą atvyko prie ART televizijos, kuri priklauso Krymo totoriams. Žurnalistai ir kiti darbuotojai į patalpas nebuvo įleisti, prasidėjo krata.

Socialiniuose tinkluose darbuotojai dalijosi informacija, kad prie visų kabinetų budi ginkluoti pareigūnai, o visa tai šiek tiek sutrikdė darbą. Tiesa, transliacija nenutrūko, nors filmuoti buvo draudžiama, grasinama sudaužyti techniką.

Manoma, kad tyrėjus domina informacija, susijusi su pernai vasario 26-osios neramumais po valdžios pasikeitimo Kijeve. Tuomet priešais Krymo Aukščiausiosios Rados pastatą susirėmė Krymo prijungimo prie Rusijos šalininkai ir priešininkai. Susirėmimų metu žuvo du žmonės. ATR žurnalistai buvo įvykio vietoje ir viską filmavo, bet teigia, kad visą turimą medžiagą dar pernai perdavė prokurorams, tiriantiems žuvusiųjų mirties aplinkybes.

Tyrėjai skelbia esą jie turi duomenų, kad ATR televizija nėra pateikusi visų vaizdo įrašų, o jie gali tapti svarbiu įrodymu baudžiamojoje byloje.

ATR televizija buvo įkurta 2005 metais, ji transliuoja laidas rusų ir totorių kalbomis. Joje dirba ir ją žiūri daugiausia Krymo totoriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius