Rusijos opozicija išėjo iš Dūmos protestuodama prieš vietos rinkimų pažeidimus

Rusijos opozicinės partijos trečiadienį surengė nedažnai pasitaikančią protesto akciją ir išėjo iš šalies parlamento, pasipiktinusios dėl savaitgalį vykusių prieštaringai vertinamų vietos valdžios rinkimų rezultatų, o komunistai apkaltino premjerą Vladimirą Putiną dėl neveikiančios sistemos.
Protestuojantys Rusijos parlamentarai išėjo iš salės – ji ištuštėjo.
Protestuojantys Rusijos parlamentarai išėjo iš salės – ji ištuštėjo. / „Scanpix“ nuotr.

Opozicijos lyderiai ir nepriklausomi stebėtojai sakė, kad regioniniai ir municipaliniai rinkimai buvo suklastoti ir kad tikrasis rinkėjų aktyvumas buvo daug mažesnis, nei oficialiai skelbiama.

Sekmadienį vykusius rinkimus laimėjo partija „Vieningoji Rusija“, kurią remia prezidentas Dmitrijus Medvedevas ir kuriai formaliai vadovauja V.Putinas. Rinkimų rezultatai rodo, kad ši partija išlaikys valdžią svarbiausiuose regionuose, tarp jų Maskvos miesto, daugiausiai gyventojų turinčio ir turtingiausio Rusijos regiono, dūmoje.

Trečiadienį proteste akcijoje dalyvavo trys partijos: nacionalistinė Rusijos liberalų demokratų partija (RLDP), „Teisingoji Rusija“ ir Rusijos Federacijos Komunistų partija (RFKP). Nei viena iš jų Kremliaus paprastai nekritikuoja.

„Kokia prasmė turėti teisinę sistemą ir įstatymus, kurie tinka tik vienai partijai?.. Putino vyriausybės sistema beprasmė ir tiesiog neveikia“, – komunistų deputatas Valstybės Dūmoje Vadimas Solovjovas telefonu sakė naujienų agentūrai „Reuters“.

„Reikalaujame susitikimo su prezidentu“, – pareiškė deputatų išėjimui vadovavęs RLDP lyderis Vladimiras Žirinovskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius